pod cibin 8

Lucrările la podul peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia continuă în ritm susținut și sunt în grafic, potrivit managerului de proiect al firmei Geiger. În prezent, se demolează placa de suprabetonare a părții din aval a podului existent.

“De mâine va începe operațiunea de ridicare a părții din aval a podului pentru înlocuirea aparatelor de raze. Urmează execuția consolei, adică a bucății cu care se lărgește podul. În paralel se lucrează și la pista de biciclete. Se va respecta aceeași ordine a lucrărilor ca în partea de amonte a podului” a declarat Vasile Bălănean, managerul de proiect al firmei Geiger care coordonează lucrările de la podul peste Cibin.

Pietonii nu țin cont de semnalizări

Pentru a asigura siguranța pietonilor, s-a creat un culoar pe partea din amonte a podului, între Lidl și Petrom, cu semnalizările corespunzătoare. Cu toate acestea, se constată că mulți pietoni nu respectă aceste semnalizări și trec pe partea nesigură a drumului. Pentru a preveni eventualele accidente, Poliția Locală este prezentă și ajută la dirijarea circulației pietonale.

“Au mai fost reclamații, au venit de la primărie să verifice. Traseele sunt asigurate, semnalizate, însă era o neclaritate la Kaufland. Mulți pietoni trec de acele semne de atenționare, iar aceștia trebuie să știe faptul că au legătură pietonală între magaznul Lidl și stația Petrom. Poliția Locală ne sprijină și trimite echipaje în cursul zilei care mai dirijează circulația pietonilor ” a spus Vasile Bălănean.

Citește și: FOTO VIDEO Lucrările la podul de peste Cibin continuă – Pietonii vor putea traversa pe un culoar special amenajat

Lucrările s-ar putea finaliza în luna mai

Termenul limită de finalizare a lucrprilor anunțat de primăria Municipiului Sibiu este luna iulie. Totuși, constructorii sunt optimiști că acestea vor putea fi finalizate mai rapid. Podul va avea o nouă placă de suprabetonare, hidroizolație, trotuare și parapeți. “Lucrările sunt în grafic. Dacă nu intervin alte evenimente, condiții meteogologice deosebite, lucrarea poate fi finalizată la finalul lunii mai” susțin constructorii.

  • pod cibin 21 scaled
  • pod cibin 20 scaled
  • pod cibin 19 scaled
  • pod cibin 11 1 scaled
  • pod cibin 7 scaled
  • pod cibin 8 scaled
  • pod cibin 14 scaled

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu