traseu tematic directia silvica sibiu
Sursa foto: Facebook/Direcția Silvică Sibiu

Primul traseu tematic realizat de Direcția Silvică Sibiu s-a deschis miercuri, 15 martie. Traseul se numește ”Descoperă secretele pădurii” și se întinde pe raza unui kilometru în Rezervația Naturală ”Parcul Natural Dumbrava Sibiului” și a costat aproximativ 20.000 lei.

Sibienii se pot bucura de un nou traseu în Pădurea Dumbrava unde vor putea descoperi 18 coduri QR, sub formă text și audio, care includ informații interesante despre pădure. Amenajarea traseului de un kilometru a costat aproximativ 20.000 lei, doar procesul de toaletare a copacilor fiind de 17.000 lei.

traseu tematic
Sursa foto: Facebook/Direcția Silvică Sibiu
traseu tematic 5
Sursa foto: Facebook/Direcția Silvică Sibiu

„Inițiativa a plecat de la Regia Națională a Pădurilor. Putea fi și mai mult și mai puțin de un kilometru, dar acesta a fost traseul autorizat aici. A fost o potecă pe care noi am amenajat-o în care sunt descrise specii de arbori și ceea ce se vede în pădure. Cel mai mare cost a fost curățarea arborilor de crengi uscate și a costat aproximativ 17.000 lei, totul ajungând în jur de 20.000 lei”, spune Ilie Troancă, Directorul Direcției Silvice Sibiu.

traseu tematic 3
Sursa foto: Facebook/Direcția Silvică Sibiu

Traseul tematic ”Parcul Natural Dumbrava Sibiului” se află între terenul de rugby din Valea Aurie și strada Octavian Goga, o potecă deja practicată de sibienii care își petreceau timpul liber în natură. Acesta este în apropierea Muzeului Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA” și a Grădinii Zoologice din Sibiu și poate fi parcurs tot timpul anului, fără sau cu însoțitor prin solicitare prealabilă. Are un grad de dificultate ușoară și durează între 30-40 de minute pentru a fi parcurs.

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu