politia sibiu
foto: arhivă

Polițiștii din Capitală au făcut miercuri percheziții și au dus la audieri cinci persoane, bănuite că ar fi închiriat cu acte false mașini de lux de la firme de profil pe care ulterior le-au vândut la dezmembrări.

Polițiștii de la Serviciul Furturi de Autovehicule din cadrul Poliției Capitalei au făcut miercuri patru percheziții domiciliare în județul Ilfov și au dus la audieri cinci persoane, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, scrie Mediafax.

În fapt, din noiembrie 2022 și până în prezent, mai multe persoane ar fi indus în eroare firme de rent-a-car din Capitală și din județele Constanța și Cluj, constând în aceea că, în urma încheierii contractelor de închiriere a autovehiculelor, ar fi folosit acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia mașinilor și a le valorifica.

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiții ar fi identificat pe internet anunțuri de închirieri autoturisme de lux, după care ar fi contactat telefonic reprezentanții societății de închirieri, recomandându-se cu identitate falsă, apoi, ar fi pus la dispoziție fotocopii ale cărții de identitate și ale permisului de conducere pe numele fals.

De asemenea, ar fi solicitat fotografii cu autoturismele și efectuarea plății în numerar. Imediat ce autoturismele intrau în posesia bănuiților, acestea ar fi fost verificate cu un sistem de detectare pentru aparate GPS și erau demontate, apoi ar fi fost transportate și valorificate la centre de dezmembrări auto de pe raza județelor Prahova, Buzău și Ilfov.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 75.000 de euro. Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar două dintre acestea au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu