baterie masini electrice

Guvernul a aprobat mandatarea Ministerului Economiei de a identifica oportunităţile de finanţare, printr-un mecanism de schemă de ajutor de stat, a producţiei de baterii pentru electromobile.

Potrivit unui comunicat al Executivului, memorandumul aprobat în acest sens are ca temă “mandatarea Ministerului Economiei, autoritate publică naţională cu atribuţii în domeniul politicilor industriale, pentru identificarea oportunităţilor de finanţare printr-un mecanism de schemă de ajutor de stat in ceea ce priveşte producţia bateriilor pentru electromobile”, relatează wall-street.ro.

De asemenea, Ministerul Economiei este mandatat pentru “analiza şi cooperarea cu potenţiali investitori străini în vederea dezvoltării ecosistemului de baterii şi a lanţului valoric în România”, mai arată sursa citată.

“Pentru România, producţia de baterii este un imperativ strategic pentru tranziţia către o energie curată, pentru modernizarea şi creşterea competitivităţii industriei”, a transmis ministrul Economiei, Florin Spătaru, într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că “industria bateriilor pentru electro-mobilitate reprezintă un domeniu care necesită investiţii substanţiale atât pentru producţie cât şi pentru cercetare”.

“Doar astfel vom putea crea o bază industrială integrată, durabilă şi competitivă. Dezvoltarea acestui sector economic şi atragerea de investiţii în acest domeniu vor conduce la crearea de noi locuri de muncă şi vor impulsiona cercetarea şi inovarea la nivel naţional. În plus, industria românească va fi încurajată să respecte angajamentele şi obiectivele de combatere a schimbărilor climatice stabilite de UE”, a mai scris Spătaru.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu