asigurare de locuinta 2021 shutterstock scaled 1

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) spune că intrarea în faliment a unui distribuitor de poliţe obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD) nu afectează valabilitatea asigurării sau instrumentarea daunelor înregistrate de beneficiari.

Precizarea instituţiei vine în contextul în care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare, constatarea indiciilor stării de insolvenţă şi promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment împotriva Euroins România, conform ZF, informează Mediafax.

„Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale este o poliţă gestionată de PAID, fiind doar distribuită de alte entităţi. Din acest motiv, PAD rămâne valabilă până la data expirării, indiferent de ceea ce se întâmplă cu distribuitorul poliţei. PAID are stabilitate din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate, are fonduri proprii şi deţine de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală şi de Est, în cuantum de un miliard de euro”, explică Directorul General al PAID, Nicoleta Radu.

CITEȘTE ȘI: Cel mai mare asigurator auto a intrat în insolvență – Euroins a rămas fără autorizație

În ceea ce priveşte instrumentarea daunelor, PAID va dispune trimiterea de constatatori spre beneficiari, în situaţia în care distribuitorul poliţei nu va fi în măsură.

„Ne vom asigura că nu există sincope în soluţionarea daunelor şi vom face toate demersurile pentru a prelua, de la Fondul de Garantare a asiguraţilor, plata directă a dosarelor. Avem toată încrederea că timpii de plată vor rămâne rezonabili şi că toate dosarele de daună vor fi achitate”, a concluzionat Nicoleta Radu.

În prezent peste 1,9 milioane de locuinţe sunt asigurate prin poliţa obligatorie împotriva dezastrelor naturale.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu