image 2021 03 26 24693609 41 dacia bigster concept

Viitorul SUV Dacia bazat pe conceptul Bigster va fi produs la uzina de la Mioveni. Lansarea va avea loc în 2025. Cu un an mai devreme, din uzina de la Mioveni își va face apariția cea de-a treia generație a modelului Duster.

Odată cu prezentarea, în data de 14 ianuarie 2021, a planului strategic Renaulution, a fost anunțată ambiția Dacia de a-și extinde gama de modele și de a-și afirma prezența în segmentul C european, transmite Mediafax.

Pentru a pune în practică acest obiectiv, a fost luată decizia ca viitorul model bazat pe conceptul Bigster să fie produs la uzina de la Mioveni.

Noul SUV va fi lansat în 2025.

Cu un an mai devreme, în 2024, pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni își va face apariția și cea de a treia generație a modelului Duster.

„Atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă, competitivă și extrem de flexibilă, reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri. Pe această platformă se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie : sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4×2 sau 4×4, și echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluția reglementărilor în domeniu. Datorită platformei CMF-B, Dacia dispune de agilitatea necesară pentru dezvoltarea noului său plan produs. Pentru a susține ofensiva în segmentul C, începând din al doilea trimestru al anului 2024, modelul Jogger, inclusiv versiunea Jogger HYBRID 140, va fi produs și în uzina din Tanger (Maroc)”, informează Mihai Bordeanu, Director General Automobile Dacia.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu