cai politia abator

Oamenii legii au salvat 33 de cai, care urmau să fie uciși într-un abator ilegal din Brașov. Animalele au fost transportate într-un adăpost unde pot fi îngrijite corespunzător.

Acestea au fost salvate de autorități și transportate într-un padoc până la clarificarea situaţiei lor din punct de vedere legal, relatează portalul de știri ziare.com.

„Ca urmare a dispoziţiei organelor de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Braşov, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, angajaţii Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov au luat măsuri în vederea transportării unui număr de 33 exemplare cabaline de la abatorul unde fuseseră duse în mod ilegal, la un padoc de pe raza judeţului Braşov, care îndeplineşte condiţiile propice pentru asigurarea bunăstării animalelor. Animalele au fost plasate într-o custodie temporară de către D.S.V.S.A. Braşov până la clarificarea situaţiei legale a acestora”, informează, vineri, Poliţia judeţeană Braşov.

Cel mai probabil cele 33 de animale fuseseră cumpărate de la diverse persoane fizice de către membrii grupării şi urmau a fi ucise ilegal în abatorul din Braşov, carnea fiind apoi trimisă l Italia, după ce primea, în baza unor documente false, avizul care arăta că este conformă pentru consumul uman.

Cinci persoane, între care un cetăţean italian, sunt cercetate sub control judiciar în dosarul în care sunt investigate infracţiuni de luare de mită, dare de mită, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, deturnarea licitaţiilor publice, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, fals material în înscrisuri oficiale şi infracţiuni de spălarea banilor.

Cinci medici veterinari, inclusiv angajaţi ai DSVSA, au fost citaţi şi audiaţi în dosar, anchetatorii suspectând că unii dintre ei eliberau documente false privind starea de sănătate a animalelor înainte de sacrificarea acestora.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu