sibiu pitesti sectiunea 5
foto Captură video Youtube
Au apărut imagini noi cu secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș, următorul lot din cel mai important proiect rutier al României care ar trebui să fie inaugurat, informează Economica. Adjudecat de WeBuild, acest tronson din Autostrada Sibiu – Pitești prezintă deja provocări pentru constructorul italian, prin numeroșii stâlpi de electricitate de pe traseu, spun pasionații de infrastructură.
„Pentru cei de la WeBuild, liniile electrice reprezintă „veșnica” lor provocare. Sunt curios să văd cum se vor descurca și pe lotul 3″, spune un comentator, cu referire probabil la problema stâlpilor de electricitate de care constructorul italian s-a lovit în cadrul proiectului mega-podului de la Brăila.

Lucrările pe acest lot sunt realizate în proporție de peste 26%, conform celor mai recente date publicate de Compania de Drumuri.

Termenul de finalizare a lucrărilor este 2025, potrivit prevederilor contractuale.

Proiectul cuprinde:

  • 13 poduri;
  • 3 pasaje;
  • un viaduct;
  • 3 noduri rutiere la Curtea de Argeș, Băiculești și Bascov;
  • 2 spații de servicii, câte unul pe fiecare sens, care vor fi amenajare modern;
  • 2 parcări de scurtă durată, de-o parte și de alta a drumului;
  • 2 centre de coordonare și întreținere, la Bascov și la Curtea de Argeș.

Contractul pentru proiectarea și execuția celor 30,35 kilometri ai secțiunii 5 din Autostrada Sibiu – Pitești a fost atribuit Astaldi/WeBuild, pentru suma de 1,71 de miliarde de lei fără TVA.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Până în prezent, a fost inaugurată secțiunea 1 Sibiu – Boița.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu