a fost scoasă la vânzare una dintre cele mai mari case din lume - costă 8 milioane de dolari
Sursă foto: Adevărul

Una dintre cele mai mari case din lume este scoasă la vânzare. Proiectată de arhitectul american Frank Lloyd Wright, suma pentru conacul de peste 10.000 de metri pătrați  ajunge la 8 milioane de dolari.

Westhope este un conac de 10.000 de metri pătrați din Tulsa, Oklahoma. Casa a fost proiectată în anul 1929 pentru vărul lui Frank, Richard Lloyd Wright. La acea vreme vărul său lucra ca editor la Tulsa Tribune. Casa a fost pusă în Registrul național al locurilor istorice în anul 1972, relatează Adevărul.

Proiectul de restaurare a casei a durat aproximativ 2 ani. Constructorii au reparat fațada, au modernizat bucătăria și celelalte încăperi și au schimbat podelele cu mochetă. Terenul din jurul casei și piscina au suferit îmbunătățiri.

La exterior, casa este compusă din stive de blocuri de beton cu model, dar și peste 5.200 de geamuri de sticlă care oferă lumină naturală la interior pe tot parcursul zilei. De asemenea, permit și o vedere superbă la peisajul din jur, potrivit CNN.

Frank Lloyd Wright a fost un cunoscut arhitect ale cărui proiecte sunt și astăzi disponibile pe piață de la persoane private. În prezent, se mai pot găsi peste 400 de case proiectate de celebrul arhitect american.

În luna februarie chiar fosta casă a arhitectului a fost vândută pentru suma de 22 de milioane de dolari.

 

Ultima oră

Comentariul meu