regele charles

Charles, unul dintre cei mai buni prieteni ai României, este proclamat sâmbătă, 6 mai, Regele Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Regele Charles al III-lea are 73 de ani. El devine Rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord după ce mama sa, Regina Elisabeta a II-a a murit, anul trecut, în luna septembrie, potrivit Mediafax.

Charles este primul copil al Reginei Elisabeta a II-a și al Prințului Philip. Odată cu încoronarea sa, și Camilla, a doua soție a lui Charles, va deveni Regină. Regele s-a căsătorit în 2005 cu Camilla, Ducesă de Cornwall.

Românii îl cunosc pe Regele Charles ca fiind unul dintre cei mai mari ambasadori ai României, el fiind un iubitor al ținuturilor transilvănene în special.

Ultima vizită a sa în România a avut loc chiar în luna mai a anului trecut. A spus, de pe scena Sălii Thalia, din Sibiu: „Excelența voastră, doamnelor și domnilor, este o mare bucurie să mă aflu din nou în România după 3 ani de absență. Gândurile mele au fost cu voi în această perioadă dificilă”, a spus el, după ce nu mai venise în România din cauza pandemiei COVID.

Prințul Charles a ajuns pentru prima dată în localitățile din sudul Transilvaniei în primăvara anului 1998. A fost dragoste la prima vedere. Poate exista și o explicație: o legătură de sânge. Contesa Claudia Rhedey, născută în 1812 la Sângeorgiu de Pădure, este stră-stră-stră bunica Prințului de Wales. Sătenii spun că aceasta era o femeie simplă.

„Este ultimul colț al Europei în care se poate observa o sustenabilitate reală, o reziliență completă și menținerea unui întreg ecosistem”, spunea Regele Charles pe vremea când cutreiera zonele de munte din România.

Despre țaara noastră, cel care azi este încoronat Rege spunea: „România ocupă un loc deosebit în inima mea. Îl număr printre strămoșii mei pe Vlad Țepeș, ceea ce ar putea explica de ce, în fiecare vizită, o parte din mine se simte acasă”.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu