maiifest 2023 13

Cea de-a treizecea ediție a „Maifest”, un eveniment de tradiție al orașului, se sărbătorește sâmbătă, 6 mai, la Sibiu. Peste 800 de copii împreună cu grupa de dans a cadrelor didactice din cadrul școlilor și liceelor cu predare în limba germană din județul Sibiu au dat startul marii sărbători.

Evenimentul a debutat cu mult îndrăgita paradă a portului popular care a început din Piața Huet, la ora 10.00, pe traseul Piața Huet-Podul Minciunilor- Piața Mică-Piața Mare-str. Nicolae Bălcescu- str. Cetății-Parcul Cetății-parcare Sala Thalia. Sute de copii au defilat îmbrăcați cu portul tradițional săsesc pe muzică de fanfară din Piața Huet până în Piața Mare, unde au prezentat dansuri săsești.

maiifest 2023 12 large maiifest 2023 7 large maifets 3 large maifest 4 large maiifest 2023 6 large

Sute de sibieni au venit să vadă tradiționala serbare săsească organizată de Forumul Democrat al Germanilor din Români. Părinții au venit să își susțină copiii, i-au aplaudat, iar unii au venit chiar cu o portavoce pentru a le face „galerie”. Sutele de copii care au participat la paradă au fost tot timpul cu zâmbetul pe buze, defilând mândri, veseli și plini de energie, bucurând privirile spectatorilor.

Piața Mare, în jurul orei 10:30, era plină de persoane venite la serbarea sașilor, mulți dintre ei pentru prima dată. Nicu și Cornelia sunt doi sibieni care au participat în premieră la festivalul „Maifest”. „Este prima dată când venim, ne place foarte mult. Copiii sunt foarte frumoși și bine instruiți. S-au strâns oameni, dar ne așteptam să fie și mai mulți. Poate mai venim și în anii următori”, spune Nicu.

maifest 2 large maifest 1 1 large maiifest 2023 5 large maiifest 2023 9 large maiifest 2023 10 large

Printre spectatori s-au auzit strigăte de încurajare pentru cei mici care defilau, cele mai multe în limba română. Începând cu ora 12.00, activitățile se mută în Pădurea Dumbrava, unde, pe una dintre scenele frumos amenajate, participanții vor prezenta diferite dansuri populare săsești, într-o atmosferă de sărbătoare a primăverii.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu