canton reprezentativa

Cantonul silvic din Sibiel a fost distrus în urma unui incendiu în acum un an din neatenția unui pădurar. În prezent, au dispărut și ultimele urme ale acestuia, după ce primăria a adunat deșeurile lăsate rămase după incendiu.

Cantonul silvic a fost cuprins de flăcări în urmă cu un an. Mai târziu, a rămas  luni în șir în paragină la ieșirea din satul turistic, Sibiel. Localnicii îl considerau ca fiind o bucățică din istoria locului care ar fi trebuit salvată.

canton sibiel 3 largecanton sibiel 9 large

„Era extrem de vechi și era făcut din piatră și lemn. Acolo stătea pădurarul.  Într-o zi când a făcut focul înăuntru a izbucnit incendiul. A doua zi au mutat rămășițele pe o poiană și au stat un an de zile acolo, până zilele trecute când au luat totul. Am auzit că s-ar face un altul în loc”, spune Marius, locuitor din satul Sibiel.

canton sibiel 9 largecanton sibiel 6 large Contrar zvonurilor ajunse la locuitorii Sibielului, cantonul nu va mai fi refăcut, în contextul actual pădurarul deplasându-se cu mașina, fără a mai avea nevoie de un astfel de loc. „Nu se urmărește asta pentru că nu își mai are rostul, nu mai avem muncitori. În 1930 cantonul era folosit pentru paza la ieșirea din Sibiel, acum pădurarii se deplasează cu mașina. Nu era nimic de valoare și nu a fost folosit de cel puțin douăzeci de ani”, spune spune șeful Ocolului Silvic – Valea Frumoasei Sălişte, ing. Tiberiu Brad.

canton sibiel large

Dan Nanu, directorul Direcției de Cultură Sibiu, a spus că acest canton nu a făcut parte din patrimoniu.

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu