noaptea muzeelor 2015 muzeul astra 6

Muzeele din Sibiu s-au pregătit pentru unul dintre cel mai îndrăgite evenimente, și anume Noaptea Muzeelor. Cele mai mari muzee din oraș își deschid porțile sâmbătă, 13 mai, și au pregătit o gamă largă de surprize pentru vizitatori.

Muzeul ASTRA, Casa Artelor din Piața Mică, Muzeul Bisericii Evanghelice, Muzeul Național Brukenthal, cu Muzeul de Artă Contemporană sau Sala cu frescă, Sinagoga Mare, Muzeul  Cinegetic August von Spiess și Muzeul Atelier de Tipografie sunt cele pe care sibienii le pot vizita în cadrul „Noaptea Muzeelor”, de sâmbătă.

Programul muzeelor sibiene pentru vizitare începe de la ora 18.00, iar cel mai târziu își va închide porțile Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la ora 01.00. Iar în „Noapte Muzeelor”, sibienii vor putea participa la ateliere interactive la Casa Artelor din Piața Mică de la ora 16:00 până la ora 22:00.

noaptea muzeelor large

Concerte, la Muzeul ASTRA

La Muzeul în aer liber sibienii vor avea, de asemenea, o serie de activități și concerte la care pot lua parte. De la ora 18:00 până la ora 22:00 vor avea loc activități cultural educative, la Centrul ASTRA pentru Patrimoniu vor avea loc vizite ghidate până la ora 21:00.

Tot la Muzeul în Aer Liber, de la ora 20:30, pe scena de pe lac va urca Kosta – DJ Set, de la 22:00 Damian & The Brothers și de la 23:00 Funky Drop -DJ Set.

În cadrul proiectului „Noaptea Muzeelor”, care va avea loc în data de 13 mai 2023, între orele 18:00-23.30, Muzeul Național Brukenthal va deschide următoarele sedii: Muzeul de Artă Contemporană, str. Tribunei, nr. 6, Muzeul Cinegetic August von Spiess, str. Școala de înot, nr. 4, Sala cu Frescă, Piața Mică, nr. 22 și,  în premieră, Sinagoga Mare. str. Constituției, nr. 11 (în parteneriat cu Comunitatea Evreilor din Sibiu).

Citește și: Premieră la Noaptea Muzeelor – Se redeschide Sala Frescă de la Brukenthal și Sinagoga Evreiască din Sibiu
MATS – Muzeu Atelier Tipografie Sibiu își va deschide porțile publicului larg în intervalul orar 18:00 – 22:00, ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator. Lista muzeelor din Sibiu înscrise în programul Noaptea Muzeelor 2023

noaptea muzeelor sibiu 1024x531 1 large

Turnul Sfatului și Turnurile de pe strada Cetății, deschise în Noapte Muzeelor

Turnul Sfatului și turnurile de pe strada Cetății vor putea fi vizitate în cadrul programului Noaptea Muzeelor, ce va avea loc în data de 13 mai 2023. După ora 19.00, când programul obișnuit de vizitare se încheie, accesul în aceste obiective se va face gratuit, până la ora 24.00, ultima intrare fiind permisă la ora 23.30. (DETALII AICI)

sibiu turnul sfatului noaptea

Noaptea Muzeelor, la Biblioteca ASTRA

Sibienii sunt așteptați, sâmbătă, 13 mai, între orele 17:00 și 23:00, să viziteze spații încărcate de istorie la biblioteca publică sibiană. Pot fi vizitate Palatul ASTRA, sibienii pot afla povestea Parcului Astra și copiii pot participa la povești în pijamale.(DETALII AICI)

noaptea muzeelor biblioteca astra large

Muzeul și Biblioteca AFT Sibiu, deschise în Noaptea Muzeelor

Muzeul şi Biblioteca Universitară din Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu îşi deschid porţile, sâmbătă, 13 mai 2023, în intervalul 17:00 – 21:00, pentru a fi vizitate de toţi cei care doresc să afle informaţii despre istoria învățământului militar românesc, să participe la atelierele de recondiţionat carte sau să asiste la scurte momente de lectură de seară.

noaptea muzeelor aft large

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu