foto: exercițiu la aeroportul din sibiu - pompierii au simulat un incendiu la un avion aflat în zbor

Pompierii sibieni au desfășurat, joi seara, un exercițiu la Aeroportul Internațional din Sibiu. Salvatorii au simulat un incendiu la o aeronavă aflată în zbor.

foto: exercițiu la aeroportul din sibiu - pompierii au simulat un incendiu la un avion aflat în zbor

UPDATE

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, a desfășurat joi seară, începând cu ora 20:45 un amplu exercițiu de antrenare a principalelor forțe de intervenție, dar și a celor care asigura sprijin, conform Sistemului Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență, având la bază un scenariu de producere a unui incendiu la o aeronavă aflată în zbor, în care se aflau 84 de pasageri, care a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional Sibiu.

„Peste 70 de pompieri militari cu 8 autospeciale specializate pe diferite tipuri de intervenție, 4 echipaje SMURD și echipaje specializate ale autorităților cu funcții de sprijin în cazul producerii situației de urgență simulată, au fost mobilizate la Aeroportul Internațional Sibiu, unde conform scenariului, 18 pasageri aveau nevoie de îngrijiri medicale, iar la bordul aeronavei a fost găsit un bagaj suspect”, spune Andreea Ștefan.

ȘTIREA INIȚIALĂ

“Vă informăm că în acest moment, pompierii sibieni desfășoară un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la Aeroportul Internațional Sibiu”, transmite Andreea Stefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

În eventualitate creării unui disconfort în spațiul public, pompierii asigură cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate, pentru antrenarea unei reacții prompte și eficiente în cazul producerii unei situații de urgență.

Ultima oră

Comentariul meu