microbuz electric
Sursa: AS în Gorj

Școlile din România vor fi dotate cu microbuze electrice pentru transportul elevilor. Ministerul Educației lansează apelul de proiecte, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

În cadrul acestui apel, prin intermediul județelor, școlile vor fi dotate cu microbuze electrice grație finanțării prin PNRR, scrie Mediafax.

Alocarea financiară PNRR totală pentru achiziția microbuzelor electrice este de 250 de milioane de euro, fără TVA. „Obiectivul urmărit în cadrul acestui apel vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru elevii din zonele izolate, cu populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus. Această măsură urmărește facilitarea accesului copiilor la educație, prin protejarea mediului înconjurător, contribuind în același timp și la obiectivul Uniunii Europene de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030”, informează Ministerul Educației.

Depunerea proiectelor se realizează exclusiv online, prin platforma electronică https://proiecte.pnrr.gov.ro, în perioada 18 mai – 13 iunie a.c.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu