autostrada a1 pitesti curtea de

Lotul 5 al autostrăzii Sibiu – Pitești, este gata în proporție de 33 la sută, iar pe șantier sunt peste 800 de oameni, informează Radu Perianu, prefectul de Argeș.

„Ne-au fost gazde chiar constructorii. Se lucrează deja la Pasajul Bascov, dar și la unul dintre podurile peste râul Argeș. În total, 21 de poduri și pasaje majore sunt în lucru, peste 170 de structuri minore și se fac lucrări de consolidare pentru care au fost aduși peste 2,5 miliarde de metri cubi de material. Cea mai bună veste este că ritmul de lucru este unul bun și lucrările sunt în grafic pentru a fi finalizate în vara anului 2025. Vă transmit imagini și declarații de la vizita de astăzi în care îi veți regăsi și pe domnul Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor și pe domnul Marco Morano- director tehnic Webuild”, a mai informat prefectul, transmite Economedia.

De la Pitești la Curtea de Argeș (Lotul 5) compania Astaldi ar trebui să termine lucrările în 2025, iar pe lotul 3 Tigveni – Cornetucu o lungime de 37 km să înceapă execuția cel târziu în vara anului viitor (12 luni proiectare/45 execuție). Pe Lotul 2 Boița – Cornetu (31 km), cel mai greu dintre cele cinci loturi, Asocierea Mapa – Cengiz are termen de proiectare de 18 luni calculat din iulie 2022.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu