presedintele romaniei

Președintele Germaniei s-a aflat joi la Sibiu, unde a fost întâmpinat de Președintele României Klaus Iohannis. Cei doi au vizitat diferite puncte turistice, inclusiv Colegiul Național Samuel von Brukenthal, liceul la care președintele României a predat. 

Încă de la intrarea în curtea liceului, președintele României a zâmbit, probabil imaginea familiară a colegiului la care a predat fiind unul dintre motive. Delegația a fost întâmpinată de Monica Hay, Directorul Colegiului Samuel von Brukenthal, care i-a condus către intrare unde cu zâmbetul pe buze, dar și cu mândrie, patru elevi în așteptau în costume săsești.

Emoții la intrarea în liceu 

Imaginea celor patru tineri reprezentând cu mândrie Sibiul și nemții orașului, prin tradiționalele costume săsești bogate în broderii și podoabe, armonios cromatic şi bine croit, completată de structura liceului, impunătoare și veche, a putut crea o senzație de apartenență și respect pentru sașii din Transilvania.

iohannis presedintele germaniei sibiu 38 scaled

Emoțiile au fost evidente, atât din partea președintelui Germaniei, cât și din partea președintelui României. Aceștia au dat mâna cu tinerii reprezentanți ai liceului și au vorbit cu ei în germană, dar și în română.  Președintele României, Klaus Iohannis a fost impresionat de îmbrăcămintea celor patru elevi, spunând că aceștia au un „Super outfit”.

presedintele germaniei brukenthal 1

Nici sibienii curioși nu au întârziat să apară, iar în spatele delegației au apărut diferite telefoane care să surprindă momentul. În interiorul liceului, delegația a purtat discuții cu elevii și a vizitat diferite săli de clasă, unde acum câțiva ani, președintele Klaus Iohannis preda o lecție de fizică sau asculta un elev sibian.

Vizită neprogramată la Biserica Evanghelică

La ieșirea din liceu, delegația a făcut o vizită neașteptată la un alt monument al Sibiului. Unul dintre cele mai vechi monumente din Sibiu, Biserica Evanghelică i-a primit azi în vizită pe președintele Germaniei și pe președintele României.

iohannis presedintele germaniei sibiu 39 scaled

După încheierea vizitei la cele două simboluri ale Sibiului, Președintele României s-a îndreptat către dineul oficial, lăsând în urmă liceul care îi va rămâne mereu în suflet, momentul fiind completat de o scurtă ploaie.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu