sibiu pitesti lot 4 autostrada
Pasionații de infrastructură au postat imagini cu cea mai nouă secțiune din Autostrada Sibiu – Pitești care intră în construcție. Este vorba de tronsonul 4 Tigveni – Curtea de Argeș, în lungime de aproape 10 kilometri, unde Porr Construct a început deja organizarea de șantier, scrie Economica.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat la finele lunii martie imagini cu lotul 4 al Autostăzii Sibiu – Pitești (A1). În aceste imagini, managerul de proiect din partea Porr, Fernando Lopes, prezintă detalii despre construirea unui tunel de 1,3 km.

YouTube video

Lopes a adăugat că pe lângă tunel, pe acest lot va mai fi construit un nod rutier la Tigveni și 2,1 km de pod, iar restul va fi autostradă clasică. „Preconizăm că intrăm la lucrare permanent propriu – zis undeva în iulie, august. Avem niște pași de urmărit cu contractul”, a mai spus atunci reprezentantul Porr, care a amintit că a fost emisă autorizația de construire.

Autostrada Sibiu – Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărțită în cinci secțiuni. Austriecii de la Porr, care au finalizat secțiunea 1, vor construi și secțiunea 4. Italienii de la WeBuild/Astaldi și-au adjudecat secțiunile 3 și 5 iar secțiunea 2 a fost câștigată de turcii din asocierea Mapa – Cengiz.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu