meniul zilei principala
Sursă foto: Freepik

Oferta cu meniul zilei a făcut ravagii ani de zile printre restaurantele din Sibiu. Oamenii grăbiți sau care lucrează în perioada prânzului apelează la acest serviciu pentru a avea parte de o masă copioasă și caldă. 

Odată cu inflația, respectiv creșterea prețurilor la alimentele de bază, patronii restaurantelor au majorat și ei prețurile pentru meniul zilei. Dacă în anii trecuți puteați obține un prânz complet cu 17 lei, acum prețurile încep de la 24 de lei.

meniul zilei 2
Sursă foto: Facebook/Grand Plaza Restaurant Sibiu

Cea mai ieftină ofertă pentru meniul zilei se găsește la restaurantul „LA SEPP”, unde pentru o porție de ciorbă, felul doi, salată, pâine și tacâmuri(dacă este la pachet), un sibian trebuie să plătească 24 de lei. O ofertă asemănătoare se găsește și la restaurantul „La Nașu”, unde prețul pentru meniul zilei este de 25 de lei și cuprinde felul unul (ciorbă de diferite feluri), felul doi (tocăniță, mici, iahnie, pomana porcului sau pulpe la ceaun) și salată. Iar pentru cei care vor și desert, mai trebuie să scoată din buzunar încă doi lei.

Citește și: Locurile în care se mănâncă cel mai ieftin la Sibiu – O porție de sarmale costă sub 9 lei, iar un meniu complet nu sare de 25 lei

meniul zilei 2 1
Sursă foto: Facebook/Restaurant La Nasu

Prețuri mai mari pentru meniul zilei

Restaurantele din Sibiu au ales să păstreze prețuri acceptabile pentru această oferă, de exemplu un meniu al zilei la „Delis Restaurant” care cuprinde ciorbă, felul 2, pâine și salată, sibienii plătesc 28 de lei, cu 3 lei mai mult față de prețul precedent. Și la „Restaurant Suzzy” prețurile au crescut, prețul ajungând la 26 de lei, cu 5 lei mai mult față de anul trecut.

meniul zilei 1
Sursă foto: Rodica Nistor

Meniul zilei se mai găsește și la „Cotton Terasă & Club”care, pentru 31 de lei oferă la alegere o ciorbă sau paste, un fel principal, apă și cafea. La „Grand Plaza Restaurant Sibiu”, meniul zilei este disponibil între orele 12:00 și 16:00, iar pentru 32 de lei sibienii primesc ciorbă, felul doi (care este variabil), salată de varză albă sau murată și pâine. Meniul zilei de la „Lor.And” cuprinde ciorbă, felul principal și desert pentru 55 de lei, dar și un meniu pentru copii care costă 49 de lei. Se mai pot găsi și oferte vegetariene pentru cei interesați. La „JOYME PUB” meniul zilei costă 34 de lei și cuprinde ciorbă sau supă și felul principal.

Feluri diverse de mâncare pentru meniul zilei

Meniurile oferite de restaurantele sibiene sunt diversificate, în general, existând două-trei feluri diferite din care se poate alege. „La noi, meniul zilei costă 34 de lei, meniu complet. Noi avem meniu săptămânal, nu schimbăm în fiecare zi, avem trei supe creme, avem 5 feluri principale, unul este cu carne de porc, unul este cu carne de pui, avem unul cu pește (inele de calamar sau păstrăv în fulgi de porumb), avem paste și un fel principal cu salată, precum o salată cu vinete pane, salată cu ciuperci pane. La desert, avem trei variante la alegere și un pahar de suc, apă plată, minerală sau cafea din partea casei. Se poate lua și individual, este 10 lei o supă, 18 lei felul principal și 6 lei un desert” ne-a spus patronul restaurantului „Old Lisbon”.

meniul zilei

„Meniul de prânz cuprinde două feluri de ciorbă la alegere, două feluri doi, tot așa la alegere, se poate opta pentru amândouă sau individual, ciorba este 12 lei, iar felul principal este 21 de lei și aici mai este inclusă apa plată și pâinea, care nu s-a taxat niciodată. Mai avem o variantă, dacă unei persoane i-a plăcut foarte mult un anumit tip din ceea ce și-a ales și mai vrea suplimentar, nu este nicio problemă, i se aduce suplimentar fără alt cost” transmis reprezentanții restaurantului „Grădina”.

Citește și: Unde se mănâncă cea mai bună ciorbă de burtă din Sibiu – Kon Tiki și Prima, în top – Cea mai ieftină, la Cantina Studențească

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu