guvernul face o nouă ofertă profesorilor greviști - carduri anuale de 1.500 de lei

Profesorii greviști au primit o nouă ofertă din partea reprezentanților Guvernului, pe care urmează să o prezinte cadrelor didactice din țară. Deocamdată, greva din învățământ continuă.

Reprezentanților principatelor sindicate din învățământ li s-au oferit, la negocierile de vineri, carduri de 1.500 de lei net, în fiecare an, în luna octombrie, până în anul 2027, plus creșteri de salarii de la începutul anului 2024.

„Prefer să negociem mai mult și să găsim înțelegere și rezonabilitate din partea celor cu care discutăm în interesul angajaților din învăvământ. Lăsăm colegii să hotărască. Ei vor stabili foarte clar, după ce îi vom informa, dacă ce a rezultat în urma discuțiilor se ridică la înălțimea așteptărilor lor”, a declarat, după negocieri, Marius Nistor, președintele FSE Alma Mater, relatează Mediafax.

Liderul FSLI, Simion Hăncescu, a afirmat că oferta Executivului mai cuprinde o majorare, începând cu 1 ianuarie 2024, de 45% din diferența din maximum din grilă și salariile de la 1 iunie.

Liderii de sindicat vor prezenta noua ofertă profesorilor din țară, declarînd că răspunsul va vei curând.

Între timp, protestul din București continuă, protestatarii ajungând la Cotroceni.

Ultima oră

Comentariul meu