senegalezul mouhamed barro rămâne la sibiu - horațiu floca: ”el mai are multe de arătat”

Senegalezul Mouhamed Barro (28 ani) continuă la CSU Sibiu și și-a prelungit contractul pentru un sezon. Pivotul senegalez va fi astfel la cel de-al doilea  său sezon în galben-albastru și implicit în România, după ce a ajuns la Sibiu în vara anului trecut.

Mouha este un jucător de poziția 5, care măsoară 2.05 metri. Pe parcursul sezonului recent încheiat, Barro a avut multe momente în care și-a pus direct amprenta asupra rezultatelor obținute de echipa de pe malul Cibinului.

În total a strâns 41 de meciuri pentru BC CSU Sibiu în sezonul 2022/2023, dintre care 39 în LNBM și alte 2 în Cupa României. În campionat, Barro a avut medii statistice de 7.6 puncte și 5.4 recuperări, cu procentaje de 68.8% de la 2 puncte și 68.9% de la linia de libere, în mai puțin de 20 de minute petrecute pe parchet. Tot pe parcursul stagiunii trecute a terminat de două ori în double-double, o dată chiar în sfertul de finală câștigat în decisiv, cu CSO Voluntari.

Senegalezul speră să aibă un sezon viitor și mai bun la CSU. „Sunt foarte fericit că mă voi întoarce la Sibiu și voi juca din nou pentru CSU. Sper că vom putea lucruri și mai bune decât în sezonul precedent. Aici mă refer atât din punct de vedere individual, cât și colectiv. Hai CSU!” a transmis Mouhamed Barro.

Conducătorii clubului sibian sunt mulțumiți că au ajuns la un acord cu pivotul senegalezul. ”Mouhamed Barro este un jucător care s-a adaptat extrem de ușor la configurația și filozofia echipei noastre, mai ales în partea a doua a sezonului recent încheiat, și care, suntem convinși că mai are multe de arătat. Ne bucurăm că staff-ul tehnic l-a dorit în angrenajul nostru pentru sezonul următor și abia așteptăm să îl revedem pe parchet alături de Rareș, Mirel, Mo, Aurică și Nandor Kuti!”, a spus Horațiu Floca, directorul BC CSU Sibiu.

În cariera sa, Barro a mai jucat la Union La Palma, Herbalife Gran Canaria, Oviedo, Acunsa Gipuzkoa, Leyma Coruna, Melilla și Lille.

Mouhamed este verișorul lui Ousmane Barro, cel mai longeviv pivot străin din baschetul românesc în ultimii ani. De asemenea, Mouha a devenit tată la scurt timp după ce a cucerit medaliile de bronz în Liga Națională de baschet masculin, alături de BC CSU Sibiu.

senegalezul mouhamed barro rămâne la sibiu - horațiu floca: ”el mai are multe de arătat”

Ultima oră

Comentariul meu