cursuri de prim-ajutor în caz de înec sau infarct la sibiu - participarea este gratuită

Părinții sibieni, și nu numai, au ocazia să participe la cursul de resuscitare și de prim-ajutor în caz de înec sau de infarct, în perioada 4-6 august la Sibiu. Participarea este gratuită.

Copiii sunt predispuși la înecarea cu mânare, salivă sau cu obiecte mici pe care și-l introduc în gură. În astfel de momente părinții trebuie să fie pregătiți să știe să acorde primul ajutor. Stopul cardio-respirator este o cauză de deces a multor adulți, însă cu exercițiile potrivite o viață poate fi salvată.

Cursul de resuscitare și defibrilare în caz de stop cardio-respirator și salvare în caz de înec, organizat de asociația „Părinți Salvatori”, ajunge din nou la Sibiu. Cursul este destinat tuturor persoanelor adulte, nu doar părinților și durează patru ore.

Cursul este gratuit, însă participanții pot dona o sumă simbolică pentru susținerea inițiativei celor de la „Părinți Salvatori”. Înscrierile se fac online.

„Părinți Salvatori” s-a născut din drama familiei Vlașin, prin pierderea lui Luca, un băiețel în vârstă de 2 ani și jumătate, după ce s-a înecat cu mâncare. În 2016, familia Vlașin a donat spitalului un echipament complex, pentru a cărui achiziționare s-au plătit în jur de 50.000 de euro. 

 

Ultima oră

Comentariul meu