video foto drumul vechi din păltiniș a fost reabilitat - investiția este de peste 18 milioane de lei

Lucrările de modernizare a drumului vechi din stațiunea Păltiniș s-au încheiat, reprezentând o legătură optimizată între DJ 106 A și zona telescaunului.Valoarea investiției a fost de 18,2 milioane lei. 

“Drumul de aproape 3 km care face legătura dintre DJ 106A și zona telescaunului de la baza pârtiei Oncești a fost modernizat prin lucrări complexe, ce au vizat reabilitarea rețelei de apă și a celei de canalizare pluvială, modernizarea carosabilului, crearea de trotuare în zonele unităților de cazare și alimentație publică și eficientizarea iluminatului public. O lucrare importantă a fost refacerea zidului de sprijin care stabilizează terenul.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Constructorul contractat, asocierea SC CON-A & SC CON-A OPERATIONS SRL Sibiu a executat următoarele lucrări:

Modernizarea sistemului de colectare a apelor pluviale și înlocuirea rețelei de apă

Refacerea carosabilului, a trotuarelor, a parcărilor din zona Poștei și a aleilor pietonale

  • Amenajarea acceselor și drumurilor laterale
  • Demolarea zidului de sprijin existent și construcția unui nou zid, pe o lungime de 200 de metri, placat cu piatră
  • Instalarea unui nou sistem de iluminat public, eficient energetic. Peste 140 de stâlpi noi au fost instalați de-a lungul drumului și s-a creat o nouă rețea de alimentare, în subteran, pentru a elimina cablurile suspendate. Noua rețea este prevăzută cu echipamente care permit conectarea la sistemul de telegestiune a iluminatului din municipiu. 

Ultima oră

Comentariul meu