cutremurul din maroc unde au murit peste 600 de oameni. mae anunță că românii aflați în această țară sunt în siguranță
Sursa: Abdelhak Balhaki, Reuters

Ministerul Afacerilor Externe (MAE)a transmis că, în urma cutremurului devastator din Maroc, unde au murit peste 600 de oameni, Ambasada României la Rabat a primit o solicitare privind un grup de cetățeni care se află acolo. Din fericire, persoanele în cauză sunt în siguranță, scrie Digi24. 

„Referitor la seismul produs la data de 8 septembrie 2023, în zona munților Atlas din Regatul Maroc și care a afectat mai multe orașe, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Rabat, s-a autosesizat și a solicitat autorităților locale, în regim de urgență, informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. 

DETALII DESPRE CUTREMUR, AICI

Până în acest moment, Ambasada României la Rabat nu a primit cereri de asistență consulară, având doar o solicitare de informații cu privire la situația unui grup de cetățeni români. Ca urmare a acestei solicitări, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri pentru verificarea situației și au comunicat familiei că persoanele în cauză sunt în siguranță. Misiunea diplomatică este în contact permanent cu autoritățile locale şi este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, dacă situația o va impune.

MAE amintește că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Rabat: +212 537 72 14 93 și +212 537 20 74 01, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare: +212 67 99 77 751”, arată un comunicat emis de MAE. 

Cel puţin 632 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un puternic seism care a lovit Marocul în noaptea de vineri spre sâmbătă, provocând pagube enorme şi semănând panică la Marrakech, celebră destinaţie turistică, şi în mai multe alte oraşe, potrivit unui nou bilanţ oficial. 

Ultima oră

Comentariul meu