treizeci de pompieri din sibiu s-au luptat cu flăcările în grecia (foto)

Treizeci de pompieri sibieni au participat, vara aceasta, la o misiune internațională, pentru a stinge incendiile izbucnite în Grecia. Salvatorii spun că nu flăcările au fost cele mai apăsătoare lucruri pe care le-au văzut, ci scrumul rămas în urma lor. 

treizeci de pompieri din sibiu s-au luptat cu flăcările în grecia (foto)

De la începutul lunii august, pompierii români au executat misiuni de sprijin în Grecia, pentru ajutorul pompierilor greci, în lupta cu flăcările care au afectat o bună parte din teritoriul Republicii Elene. 

treizeci de pompieri din sibiu s-au luptat cu flăcările în grecia (foto)

„În această perioadă 30 de pompieri militari sibieni au participat la această misiune internațională și de asemenea, au fost angrenate în misiune și două autospeciale de stingere incendii de pădure din cadrul ISU Sibiu”, spun reprezentanții ISU Sibiu. 

Sâmbătă au ajuns acasă ultimii pompieri plecați. Cu bucurie în suflet că s-au întors cu bine, au împărtășit câteva trăiri și gânduri. „Experiența a fost unică. Din toate punctele de vedere. Cu toate acestea, sperăm din tot sufletul să ne ferească Dumnezeu de așa ceva! Cele mai apăsătoare lucruri pe care le-am văzut acolo, nu au fost flăcările în sine, ci marea de cenușă rămasă în urmă. Tristețea și totodata recunoștința din ochii oamenilor cu care ne-am intersectat pe drum. Apa și focul sunt binecuvântare și necaz, deopotrivă. De data asta am văzut dezastrul pe care focul îl lasă în urmă. Ne bucurăm că suntem înapoi acasă, la familii și alături de colegi. Cu toate cele văzute și trăite, vom continua să facem mereu ceea ce știm mai bine: să ajutăm și să salvăm”, sunt cuvintele cu care pompierii sibieni au încheiat această grea misiune.

Ultima oră

Comentariul meu