doctorița din sibiu, grav rănită într-un accident în indonezia, a fost operată. soțul norei: „cred că mă aude”

Tânără sibiancă, implicată săptămâna trecută într-un accident auto grav în Indonezia, a trecut prin două intervenții chirurgicale. Medicii se arată optimiști în ceea ce privește starea de sănătatea a doctoriței Nora Țichindeleanu.

În timp ce se plimba pe un scuter, aflată în vacanță împreună cu soțul și prietenii ei, un camion a apărut brusc și a lovit-o din plin. Nora, medicul sibian de 33 de ani, a ajuns de urgență la spital în stare gravă, iar tânărul de 19 care conducea scuterul a murit în urma impactului mortal, potrivit presei locale (DETALII AICI).

Medicul sibian a trecut prin două operații, starea de sănătate îmbunătățindu-se pe zi ce trece. Riscul cel mai mare este ca Nora sa nu facă infecții după cele două intervenții chirurgicale. „Nora a trecut cu bine peste operația de ieri pentru picior și mână. A fost stabilă pe tot parcursul ei și după. Nu a mai fost nevoie să fie intubată după intervenție, iar medicii au reușit să facă tot ce și-au propus. Momentan are o stare bună, în care se mișcă și deschide ochii. Cred că mă aude și chiar mă urmărește cu privirea câteodată. Neurochirurgul spune că de acum creierul ei a scăpat de orice pericol și doar spre mai bine poate merge”, spune Robert, soțul Norei Țichindeleanu.

CITIȚI ȘI: O doctoriță apreciată din Sibiu, grav rănită într-un accident în Bali. Nora are nevoie de ajutor pentru o operație urgentă

În maxim trei săptămâni Nora ar trebui să treacă prin intervențiile finale la picior și mână. Robert mai spune că există posibilitatea ca Raed Arafat să le pună la dispoziție avionul instituției. „Așteptăm să își recapete cunoștința puțin câte puțin. Singurul pericol este să nu facă vreo infecție de la ambele operații. Eu o văd puternică și o văd cum se întărește pe zi ce trece. Sper din toată inima să revenim în câteva zile sau 1-2 săptămâni. În maxim trei săptămâni ar trebui să aibă operația finală la genunchi și mână. Acest fond de bani ne va asigura transportul medical și îngrijiri ulterioare necesare pentru recuperarea lui Nora.

S-au implicat și miniștrii în România și poate Arafat o să ne pună la dispoziție avionul instituției dacă plătim benzina, piloții și medicii care o însoțesc. Aici au mare grijă de ea și m-au lăsat să stau cu ea tot timpul pentru a-i oferi confort. Gândurile voastre și energia contează foarte mult și sunt sigur că o să citească Nora fiecare mesaj trimis de la toți oamenii care o iubesc”, spune Robert, soțul Norei.

Citește și: Starea de sănătate a doctoriței din Sibiu grav rănită într-un accident în Indonezia. Soțul Norei e optimist: ”Este puternică!”

Până în prezent, cunoscuții doctoriței, dar și colegii ei din Sibiu s-au mobilizat pentru a le oferi celor doi soți sprijin, inclusiv financiar. Detalii despre cum poți ajuta, găsiți AICI!

 

Ultima oră

Comentariul meu