adrian echert

Demisia lui Alexandru Dumbravă din poziția de viceprimar al municipiului Sibiu, în urma scandalului de corupție cu bani europeni, a lăsat liber unul dintre cele mai râvnite scaune din administrația locală. La mai bine de o lună de la anunțarea demisiei, locul este în continuare liber, asta deși configurația politică a Consiliului Local ar conduce această criză către o rezolvare previzibilă, în care liberalii au întâietate pentru ocuparea postului. Până acum însă, nu a fost dat niciun nume. În aceste condiții, Adrian Echert susține că ar vrea ca viceprimarul să fie dat de USR. 

Cele nouă mandate de consilieri locali de care dispune Partidul Național Liberal, coroborate cu alianța la nivel local cu FDGR, care are alte 8 mandate din totalul de 23, ar trebui să asigure numirea unui liberal în poziția de viceprimar al Sibiului fără prea multe bătăi de cap. Cu toate astea, probabil din cauza luptelor interne de la PNL Sibiu, o decizie oficială întârzie să apară. 

Echert vrea ca viceprimarul să fie de la USR

După demisia lui Alexandru Dumbravă, pe care Adrian Echert, președintele filialei municipale USR Sibiu, o consideră ca fiind „o pată pe pardesiul” partidului PNL, fotoliul de viceprimar a rămas liber. De mai bine de o lună se așteaptă numele celui care îl va ocupa. Invitat la emisiunea „Ora de Politică”, Echert a declarat că USR este pregătit să dea numele viceprimarului. 

„M-a surprins (n.r.: demisia lui Dumbravă) fiindcă l-am cunoscut la nivel personal foare puțin. Adică am interacționat în niște ședințe comune sau la diferite activități, dar acum nu poți să garantezi pentru nimeni. Și-a admis vina. Presupun că a existat ceva acolo, că nu ar fi făcut-o în mod gratuit. Problema e că, dacă e ceva malițios acolo cu adevărat, el e acum bine-mersi director, înapoi la o școală, și nu știu ce exemplu o să aibă elevii care sunt acolo, despre valori și așa mai departe. (…) E foarte bine că și-a dat demisia și nu a existat o chestiune în care să trebuiască să fie atacată și tărăgănată. Nu cunosc toate detaliile de acolo și nu aș vrea să comentez mai mult”, a precizat Adrian Echert. 

„Eu cred că nu s-a discutat, nu există o înțelegere pentru cine va fi propunerea PNL de viceprimar. (…) Eu nu cred că au ceva cert, că dacă aveau, se întâmpla la ședința Consiliului Local din luna august. (…) Eu aș dori ca următorul viceprimar să fie dat de noi, nu de PNL. Nu mă interesează dacă e potrivit cel de la PNL sau nu. Este o chestiune pe care noi am discutat-o activ în această perioadă, am făcut pași în direcția aceasta. Acum nu depinde doar de noi. Obiectivul USR este tot timpul să aducă cât mai mulți oameni în administrațiile locale, județene, naționale”, a mai spus Echert. 

Citește și: Cine va fi noul viceprimar al Sibiului. PNL-ul întârzie anunțarea lui Bibu ca și candidat, USR-ul vrea și el postul, FDGR nu se bagă

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu