sibiu pitesti autostrada

Secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu, a transmis marți imagini live de pe șantierul secțiunii 5 Pitești – Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu – Pitești (A1). Din imagini se observă că italienii de la WeBuild au început lucrările de așternere a primului strat de asfalt și montarea grinzilor la cea mai lungă structură de pe această secțiune.

În cadrul postării, Scrioșteanu a declarat că progresul fizic al lucrărilor este de aproximativ 50% și că autostrada ar putea fi finalizată în 2024, înainte de termen.

„Sunt pe un lot de autostradă care primește prin două finisoare primul strat de asfalt, peste balastul stabilizat. Pentru cine nu și-a dat seama, este vorba de secțiunea 5 Sibiu – Pitești, autostrada care urmează să traverseze Carpații. Astăzi pe lotul 5 se toarnă primul strat de asfalt. Am trecut pe la viitorul nod rutier de la Bascov. Acolo, în acest weekend, urmează să se devieze traficul pe partea stângă cum se merge în direcția spre București, pentru a se permite realizarea piloților. Am fost pe tot amplasamentul șantierului, se lucrează la toate structurile, iar procentul de execuție pe acest lot este de aproximativ 50%”, a transmis oficialul din Transporturi în posarea cu așternerea stratului de asfalt, transmite Economica.

Într-un comentariu la postare, un pasionat de infrastructură îi cere lui Scrioșteanu să confirme dacă deocamdată vor fi asfaltați doar opt kilometri din lotul de 30,35 kilometri.

Ulterior, oficialul din Transporturi a transmis imagini live cu o macara de mare tonaj a Deme Macarale. „Primele grinzi din cea mai lungă structură a acestui lot. După cum vedeți, au montat primele patru grinzi pe această zonă, de pe aceeași secțiune 5 a Autostrăzii Sibiu – Pitești”, a explicat Scrioșteanu.

Secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș va avea 12 poduri, un viaduct, șase pasaje, trei noduri rutiere, un spațiu de servicii, un centru de întretinere și coordonare și o parcare de scurtă durată.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat luna trecută că a vizitat și șantierul secțiunii 5 Pitești – Curtea de Argeș (30,35 km) din Autostrada Sibiu – Pitești, despre care estimează că ar putea fi finalizată în 2024, înainte de termen. Astfel, șoferii vor putea circula pe două din cele cinci secțiuni ale celui mai important proiect rutier al României.

Contractul pentru proiectarea și execuția celor 30,35 kilometri ai secțiunii 5 din Autostrada Sibiu – Pitești a fost atribuit în 2020 constructorului Astaldi/WeBuild, pentru suma de 1,71 de miliarde de lei fără TVA.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu