angajații cfr călători intră vineri în grevă de avertisment. circulația trenurilor oprită temporar
Sursa foto: Telefon Contact

Vineri dimineaţa angajații CFR Călători vor intra în grevă de avertisment iar circulaţia trenurilor va fi oprită între orele 7:00 şi 9:00.

Sindicaliștii atrag atenția că la CFR Infrastructură nu mai există contract colectiv de muncă, iar la CFR Marfă contractul expiră la sfârșitul anului. În plus, bugetele ambelor companii nu au fost nici acum aprobate de Guvern, și acestea funcționează pe bugetele de anul trecut, ceea ce nu permite realizarea de investiții în infrastructura feroviară, anunță EuropaFM.

Totodată, angajații de la căile ferate reclamă că nu sunt plătiți în raport cu responsabilităţile şi munca depusă, afirmă preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin.

Conducerea CFR Infrastructură a făcut presiuni asupra sindicaliștilor, cerându-le să înlăture afişele din gări în care greviștii anunță călătorii că circulaţia trenurilor va fi oprită vineri dimineața, mai spune liderul BNS.

Dumitru Costin spune că vineri dimineața, între orele 7:00 și 9:00 trenurile nu vor pleca din gări, iar cele care sunt pe traseu se vor opri în prima stație pe perioada grevei de avertisment, astfel încât călătorii să fie cât mai puțin afectați de protest.

Ultima oră

Comentariul meu