ciprian faraon forta dreptei

Omul de afaceri Ciprian Faraon, președintele organizației municipale Sibiu a Partidului Forța Dreptei, propune desemnarea anului 2024, ca anul curățeniei in Sibiu.

„Sibiul e altfel. Sibienii sunt oameni curați. Orașul vostru arată ca în Occident. Îmi place Sibiul pentru că e curat.  Acestea sunt o parte din lucrurile pe care le auzeam despre noi și orașul nostru și mi-e teamă că despre asta se vorbește acum doar la trecut. Zonele periferice ale orașului nu ne fac deloc cinste. E plin de gunoaie, spații verzi neîngrijite, trotuare rupte, o lipsă totală de interes pentru gospodărirea orașului. E de ajuns să vedeți cum arată zone întinse din Terezian, Ștrand, Gușterița, Vasile Aaron, ca să înțelegeți despre ce vorbesc”, a transmis Faraon pe pagina sa de Facebook.

Concret, omul de afaceri propune un set de 10 (zece) măsuri prin care Sibiul să devină mai curat, însă cel mai important, susține el, ar fi aplicarea Legii 92/2021.

„Legea 92/2021 privind regimul deşeurilor prevede sancţiuni între 10.000 şi 20.000 lei pentru abandonarea, respectiv depozitarea deşeurilor în locuri nepermise. În cazul în care fapta este surprinsă în flagrant, se dispune ca măsură complementară şi confiscarea mijlocului de transport din care au fost abandonate deşeurile. De această dată avem lege, dar nu e aplicată. Spre deosebire de alte județe, la noi nu rețin să se fi aplicat vreodata aceste prevederi. Nu s-a confiscat niciodată nicio mașină din care s-a aruncat gunoi în spațiul public. Pare o decizie drastică, însă cred că legea trebui aplicată pentru a ne recâștiga renumele de oraș curat. M-aș bucura ca anul 2024 să fie anul curățeniei în Sibiu, iar pentru asta este nevoie doar de aplicarea legii și de cetățeni responsabili. E nevoie de instituții care să-și facă treaba și e nevoie de lideri competenți, preocupați de slujba în care au fost învestiți de către sibieni.”

Măsurile pe care liderul Forța Dreptei filiala Municipiului Sibiu le-ar implementa, dacă ar conduce Primăria Sibiului:

 1. Aplicarea amenzilor maximale pentru cei care aruncă gunoaie pe jos sau în alte locuri nepermise;
 2. Campanii de conștientizare a populației cu privire la importanța menținerii curățeniei în spațiile publice;
 3. Mai multe coșuri de gunoi amplasate în zonele aglomerate ale orașului;
 4. Curățenie mai frecventă în parcuri, pe alei și în stații de autobuz;
 5. Igienizarea periodică a spațiilor insalubre (sub poduri, pe malurile râurilor etc);
 6. Încurajarea și recompensarea inițiativelor civice de curățare a unor zone;
 7. Înființarea unor centre de reciclare ușor accesibile pentru locuitori, în toate cartierele;
 8. Monitorizarea video sporită în punctele problematice și sancționarea celor care aruncă gunoaie;
 9. Implicarea firmelor private în acțiuni dedicate curățeniei urbane;
 10. Inițierea unor campanii de informare în școli despre importanța colectării selective și a reciclării.

„În 2024 se vor organiza patru cicluri de alegeri, «curățenia» poate continua și în politică, depinde de noi, de fiecare!”, a transmis Ciprian Faraon pe pagina sa de Facebook

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Participă la discuție

1 Commentariu

Comentariu

 1. Domnul Faraon Ciprian sigur pe lângă cele semnalate de el daca ar fi Primar ,ar face categoric curățenie și în privința tuturor imobilelor ușor de acaparat din cadrul Primariei ,fapt cu care acesta este familiarizat.si susținut. ATENTIE !!