ploaie nordul judetului sibiu

Meteorologii au emis, vineri, cod portocaliu de fenomene periculoase începând cu ora 16:40, în nordul județului Sibiu. Avertizarea vizează 18 localități.

Agenția Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD PORTOCALIU de fenomene meteorologice periculoase ce se pot produce în 15.09.2023 între orele 16:40-17:30. Sunt preconizate local și temporar vor fi averse torențiale însoțite de descărcări electrice frecvente, iar cantitățile de apă vor depăși 35 l/mp și izolat 45-50 l/mp.

Avertizarea vizează următoarele localități din județul Sibiu: : Agnita, Dumbrăveni, Șeica Mare, Slimnic, Laslea, Biertan, Moșna, Nocrich, Iacobeni, Bârghiș, Vurpăr, Hoghilag, Valea Viilor, Alțina, Ațel, Brădeni, Chirpăr, Merghindeal, Mihăileni.

S-a transmis mesaj RO- Alert și pentru avertizarea populației din localitățile vizate.

ro alert de furtuna imediata in judetul sibiu large

Pompierii militari sibieni sunt la datorie, pregătiți să intervină în orice situație de urgență.

𝐑𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚̆𝐫𝐢

  • Evitați deplasările pe durata avertizării meteorologice.
  • În situația manifestării vântului puternic, întrerupeți orice activitate desfășurată în aer liber și adăpostiți-vă în imobile sau spaţii închise, care să vă asigure protecţia;
  • Dacă este necesară evacuarea, mergi imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi.
  • Dacă ai fost surprins de viitură, urca în părţile de sus ale locuinţei sau pe acoperiş, până la sosirea echipelor de salvare.
  • În cazul în care mai ai timp, mută obiectele importante la etajele superioare ale locuinței.
  • Decuplează întrerupătorul general de energie electrică (contoar). Scoate aparatele electrice din priză.
  • Nu atinge echipamentele electrice dacă ești ud ori stai în apă.
  • Întrerupe instalaţiile de alimentare cu apă şi gaze.
  • Încuie uşile casei şi protejează ferestrele pentru a nu fi sparte de vânturi puternice, de curenţii de apă sau de obiectele duse de curenţii de apă.

Evacuează animalele şi bunurile de valoare în locuri sigure (de refugiu), dinainte stabilite.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei www.fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu