elena lasconi deschide lista de candidați usr pentru alegerile europarlamentare din iunie 2024

USR a anunțat, vineri, că va propune o listă de candidați cu experiență pentru alegerile europene din 2024. Lista va fi deschisă de Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu și Vlad Botoș.

Elena Lasconi este primarul municipiului Câmpulung, unde a reușit să dezvolte orașul cu ajutorul fondurilor europene. Dan Barna este vicepreședinte ALDE Europe și fost vicepremier, care a contribuit esențial la elaborarea PNRR. Vlad Voiculescu este fost ministru al Sănătății, autorul PNRR pe Sănătate și cu o lungă istorie de activism la nivel european pentru apărarea drepturilor pacienților. Vlad Botoș este unul dintre cei mai influenți și activi europarlamentari români.

„USR va trimite la Bruxelles oameni cu experiență în administrație, fonduri europene, politică externă și negociere. Iar polul de dreapta din jurul USR va propune o listă comună de candidați care să îi reprezinte cu cinste”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă.

Lista completă a candidaților USR (43 în total) pentru alegerile europene va fi stabilită printr-un proces electoral intern de către membrii partidului. Biroul Național a stabilit vineri calendarul alegerilor interne, iar lista finală va fi lansată oficial la Consiliul Alianței Liberalilor și Democraților Europeni (ALDE Europe), care va avea loc în premieră la București, pe 20 octombrie.

USR continuă construirea polului de dreapta care va aduna forțele reformiste ca alternativă la corupția PSD-PNL și extremismul AUR. Lista comună pentru alegerile europarlamentare a polului de dreapta va fi finalizată după negocierile cu PMP și Forța Dreptei. Procesul electoral decis astăzi de Biroul Național se referă doar la candidații din partea USR.

Ultima oră

Comentariul meu