foto podul palatului brukenthal expozitie de arta contemporana

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Artă Contemporană de la Sibiu a început sâmbătă cu câteva expoziţii inedite, cu lucrări în premieră naţională. Totodată este pentru prima dată când podul Palatului Brukenthal este deschis vizitatorilor, care pot să vadă aici o expoziţie interzisă minorilor cu vârsta de până la 16 ani, cu lucrări surprinzătoare, unele de dimensiuni foarte mari.

Nudurile hiper-realiste de bărbaţi  ale lui Virgilius Moldovan au ajuns la Sibiu

Unele dintre cele mai mari sculpturi văzute în ultimii ani în expoziţiile din Sibiu sunt cele aduse zilele acestea, la Palatul Brukenthal, cu ocazia primei ediţii a Festivalului Internaţional de Artă Contemporană. Lucrarea “Paşi de dans”, care îl înfăţişează pe un bărbat dezbrăcat, de dimensiuni foarte mari poate fi văzută în podul Muzeului Naţional Brukenthal. Virgilius Moldovan are câteva sculpturi expuse la Sibiu, el fiind stabilit în prezent la Viena.

foto sculptura virgilius moldovan in podul de la brukenthal scaled medium

 

Celebrul desen “Listen to your heart” de Banksy expus în premieră la Sibiu

Pentru prima dată în România, la Sibiu este expus celebrul desen “Listen to your heart” aparţinând celebrului Banksy, unul dintre cei mai renumiţi artişti de artă contemporană şi graffiti din lume. Opera se află în cea mai nouă galerie de artă din Sibiu, în curtea Palatului Brukenthal, unde pe timpul baronului erau grajdurile. Desenul celebru a fost adus la Sibiu de la un colecţionar care a cumpărat lucrarea de la artist.

foto desen de banksy la muzeul brukenthal scaled medium

Peste 150 de artiști din 22 de țări de pe 5 continente

Festivalul Internaţional de Artă Contemporană de la Sibiu este la prima ediţie şi reuneşte peste 150 de artişti din 22 de ţări, potrivit organizatorilor. Festivalul durează până în 30 septembrie şi este o iniţiativă a directorului Muzeului Naţional Brukenthal, Alexandru Chituţă.

“Expozițiile și evenimentele din cadrul festivalului ne invită să parcurgem o multitudine de spații culturale din Sibiu, precum spațiile Muzeului Național Brukenthal (Palatul Brukenthal, Casa Albastră, Muzeul de Artă Contemporană) dar și spații partenere conexe (Turnul Sfatului, Centrul Cultural Habitus), acest itinerar având scopul de a oferi publicului o experiență completă în interacțiunea cu diversitatea mediilor și discursurilor vizuale contemporane”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

foto deschidere festivalul international de arta contemporana scaled medium

foto expozitie arta contemporana palatul brukenthal scaled medium

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Participă la discuție

1 Commentariu

Comentariu