bucurie gol fc hermannstadt

După patru jocuri fără victorie, FC Hermannstadt a câștigat duminică, pe Municipal, 3-1 cu FC Voluntari, în etapa a noua din Superligă.

Baschetbalistul de la CSU Sibiu, Mirel Dragoste a dat simbolic lovitura de start a jocului de pe Stadionul Municipal și a fost aclamat de cei peste 4000 de spectatori.

379296066 702436881920397 3462360999227641913 n

După o perioadă de tatonare, Gabi Iancu are prima ocazie în minutul 13, când reia cu capul mult pe lângă poartă.  Jipa este și el amenințător în careu, dar trage slab. Imediat vine replica ilfovenilor, dar D. Andrei s-a precipitat și a tras peste. Voluntariul are prima mare ocazie, Nemec trage superb de la 16 metri, în bară, fază care a anunțat golul. Peste doar un minut, ilfovenii centrează de pe stânga, Sigurjonsson se înalță și înscrie cu capul pentru 0-1.

Meciul se încinge, Sibiul poate egala repede, Jipa este singur în careu, dar întârzie foarte mult și este deposedat. Partida este întreruptă câteva minute, după ce unui spectator din tribune i s-a făcut rău și a avut nevoie de asistență medicală. Spre final de repriză, Alhassan trezește tribunele cu o acțiune personală, finalizată cu un șut bun, scos însă de Vîlceanu.

De la cabine a revenit însă parcă o altă echipă a Sibiului. Măldărășanu a fost inspirat la pauză și îl introduce pe Dr. Iancu, care egalează rapid, în minutul 51, după o centrare excelentă pe jos de la Balaure. A fost prima reușită a juniorului D. Iancu pentru Sibiu.

Rapid, în minutul 56, după o lovitură liberă, Alhassan reia cu capul dar este lovit în cap cu pumnul de portarul Vâlceanu, care ieșise târziu și se dictează penalty. Paraschiv bate cu siguranță lovitura de departajare și Sibiul trece în avantaj, 2-1.

Voluntariul iese la atac, Boboc reia din voleu, dar Căbuz se opune golului. După o contră rapidă, Neguț este singur în careu, dar trage peste. Ilfovenii rămân în inferioritate în minutul 75, argentinianul Matricardi fiind eliminat pentru al doilea galben. Apoi, în minutul 82, Balaure scapă spre poartă, este faultat din postură de ultim apărător de Almași. Centralul Hațegan dă inițial galben, apoi, la intervenția VAR, în elimină pe fundașul ilfovean. Cu doi oameni în plus, Sibiul dă lovitura decisivă în minutul 87 prin Petrescu, cu un gol superb și soarta punctelor era decisă.

Echipa lui Măldărășanu se impune cu 3-1, adună 12 puncte și urcă pe locul 7 în Superliga, iar joi, tot la Sibiu va disputa restanța cu FCSB.

FC Hermannstadt: Căbuz – Butean, Găman, I. Stoica,  Oroian –  Balaure (Petrescu 76), Biceanu, B. Alhassan (Murgia 76), Jipa (D. Iancu 46) – G. Iancu (Neguț 65), Paraschiv (Fonseca 88). Antrenor: Marius Măldărășanu

fara titlu

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu