epava balea lac 4

Epava unui ratrac se află lângă lacul Bâlea de cel puțin douăzeci de ani. Turiștii rămân surprinși că nu se sesizează nimeni să ia măsuri pentru eliminarea epavei. 

Zona lacului Bâlea reprezintă un magnet pentru turiștii din toată țara. Frumusețea locului este „știrbită” de gunoaiele care încep să acapareze stațiunea montană. Ratracul, sau ce a mai rămas din el, se află lângă lac, într-o zonă greu accesibilă. Turiștii consideră că fiarele ruginite ale ratracului strică peisajul și poate fi un pericol pentru mediu, drept urmare ar trebui luat de lângă lac cât mai curând.

„Într-o plimbare în jurul lacului Bâlea am constat o epavă de ratrac, abandonată la doi metri de luciul apei, în spatele cabanei Bâlea Lac, pe malul estic. Din motorul acestuia se scurgea ulei. Doresc ca Garda de Mediu să ia masuri în vederea îndepărtării acestui pericol pentru mediu și să sancționeze proprietarul”, sesizează un turist.

epava balea lac 3 scaled large

În urmă cu foarte mulți ani, ratracul s-a răsturnat în lacul Bâlea, iar după ce a fost scos și depozitat pe marginea lacului, proprietarul a mai folosit piese pentru a repara alte ratracuri pe care le deținea. Turiștii spun că scheletul de fier al ratracului strică peisajul.

epava balea lac 1 scaled large

„Cred că este de 21 de ani acolo. E al unui domn din Semenic. Noi am vrut să îl luăm de acolo, dar nu este al nostru și nu vrem ca după aceea să spună că l-am furat. La fel cum se petrece și cu gunoaiele, noi nu putem să strângem după toată lumea, pentru asta ai nevoie de o echipă mare. Ne-am mai gândit că la iarnă, când lacul este înghețat să îl tragem pe lac și să îl ducem la fier vechi pentru că ne deranjează și pe noi cum arată. Totuși, nu este al nostru și după poate zic că l-am furat. Oricum este o muncă titanică să îl cari dintr-o parte în cealaltă. S-au făcut sesizări și la Primăria din Cârțișoara, dar încă nu s-a rezolvat”, spune Regina Klingeis, administratorul Cabanei Bâlea Lac.

epava balea lac 2 scaled large

Garda de Mediu Sibiu susține că nu au primit o sesizare referitoare la ratracul abandonat, de lângă lacul Bâlea.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Participă la discuție

1 Commentariu

Comentariu

  1. Daca epava e de 21 de ani in arie protejata si Garda de Mediu Sibiu doreste sesizare e cam trista situatia.