foto ora de sibiu bijuterie contemporana la casa albastra muzeul national brukenthal 1

Artişti bijutieri din ţară expun bijuterii de artă contemporană la Casa Albastră din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal, în cadrul Festivalului Internaţional de Artă Contemporană (SCAF). Realizate din metal, lemn, plastic, sticlă, lână, piele, bijuteriile de la Casa Albastră diferă de cele din magazinele de profil, fiind unicat. 

Bijuteriile de la Casa Albastră se pot vedea până în 30 septembrie şi pot fi cumpărate ulterior, de la artiştii care expun la Sibiu, cu preţuri cuprinse între 350 şi 6.000 de lei, a precizat pentru Ora de Sibiu, Alexandra Runcan, curator la Muzeului Naţional Brukenthal.

foto ora de sibiu bijuterie contemporana la casa albastra muzeul national brukenthal 2 scaled

În Sibiu vedem rar bijuterii contemporane

“Este o expoziţie unică în peisajul cultural sibian. Este o expoziţie care reuneşte o serie de bijutieri, atât unii aflaţi la început de drum, cât şi bijutieri consacraţi. Din păcate, în Sibiu rareori ni se prezintă piese de bijuterie contemporană, dar şi concepte de bijuterie contemporană. Trebuie să fim conştienţi că bijuteria în sine este o artă, care se dezvoltă în pas cu timpurile noastre, avansând atât de la obiectul artistic, care se transformă şi capătă dimensiuni nemaivăzute până acum, cât şi în cazul tehnicilor, dar mai ales în cazul materialelor utilizate”, a explicat curatorul Alexandra Runcan.

foto ora de sibiu bijuterie contemorana din metal si lemn

Colierul de lemn al Silviei Cruceru, una dintre bijuteriile care surprind

“Este o zonă, aceasta a bijuteriei contemporane, care începe să includă în creaţie, în obiectul propriu-zis, materiale la care nu ne-am fi gândit până acum, cum este colierul realizat de Silvia Cruceru, care integrează o parte semnificativă de lemn”, a subliniat curatorul Alexandra Runcan.

Potrivit acesteia, Silvia Cruceru realizată bijuterii în special pentru ea, deci nu este constrânsă de o anumită clientelă.

Expoziţia mai cuprinde şi alte colire, pandantive, brăţări, inele, cercei, broşe deosebite.

Cine doreşte să vadă toate expoziţiile din cadrul SCAF, o poate face cu un bilet care costă 39 de lei. Elevii şi studenţii beneficiază de reducere de 50 %. Cu acest bilet se pot vedea 10 spaţii de expoziţii la SCAF.

foto ora de sibiu bijuterie contemporana la casa albastra muzeul national brukenthal 1 scaled

 

 

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu