tigari contrabanda 1

Polițiștii sibieni au descoperit, în Săliște, în semiremorca unui TIR, aproape 400.000 de țigarete de contrabandă. Șoferul camionului, domiciliat în Poiana Sibiului, a fost reținut. 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au desfășurat, în 20 septembrie, o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din domeniul economic, în localitatea Săliște.

Astfel, în jurul orei 09.30, pe strada Gării, polițiștii au efectuat un control al semiremorcii unui ansamblu de tir, condus de către un bărbat, de 30 de ani, din localitatea Poiana Sibiului. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au depistat în semiremorcă 399.000 de țigarete, în valoare de 399.000 de lei, produse despre care există bănuiala că nu ar fi fost plasate sub un regim vamal, neavând aplicate timbre fiscale care să ateste plata taxelor și accizelor pe teritoriul României.

tigari contrabanda

Polițiștii de investigare a criminalității economice au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar țigaretele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente pentru aplicarea unei măsuri preventive în consecință. Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu