itm
foto: arhivă

Amenzi de peste 200.000 lei date de inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Sibiu ca urmare a unei acţiuni efectuate la angajatorii care efectuează lucrări la Aeroportul Internaţional Sibiu.

În data de 19.09.2023 echipe de inspectori de muncă aflaţi sub coordonarea inspectorului şef I.T.M. Sibiu, Stănilă Alexandru Marius, împreună cu o echipă din cadrul Inspecţiei Muncii au efectuat o acţiune de control la angajatori pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă.

În urma verificărilor, în domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 6 controale în urma cărora s-au acordat 3 amenzi contravenţionale în cuantum de 200.000 lei (pentru primirea la munca a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de munca, respectiv netransmiterea în Revisal a elementelor contractului individual de munca în termenul legal), 1 avertisment scris şi 4 măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 2 controale, fiind aplicate 2 amenzi contravenţionale în valoare totală de 13.000 lei şi totodată au fost dispuse 3 măsuri de remediere. Ca măsură suplimentară s-a dispus şi sistarea unui loc de muncă din cauza faptului ca angajatorul nu a luat măsurile de îngrădire a instalaţiilor electrice existente la locul de muncă pentru asigurarea securităţii angajaţilor.

Atragem atenţia atât angajatorilor cât şi angajaţilor cu privire la respectarea normelor metodologice pentru asigurarea condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor precum şi a prevederilor Codului Muncii.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu