salcii taiate cibin 1

Sălciile de pe malul Cibinului se împuținează văzând cu ochii. Săptămâna aceasta un alt arbore a fost tăiat în zona podului de peste Cibin, din Terezian.

Nu este prima dată când sălcii de pe malul Cibinului sunt tăiate. Odată cu realizarea noii piste pentru bicicliști, mai multe au fost „sacrificate”, dar au fost înlocuite cu unele noi. Arborii tăiați în primăvară erau bătrâni și reprezentau un pericol pentru trecători.

UPDATE

„S-a recoltat o singură salcie, foarte bătrână, cu scorburi adânci, având în vedere că acest arbore era în imediata apropiere a viitoarei conexiuni a pistei de pe malurile Cibinului pe sub podul de pe strada Rusciorului și dat fiind faptul că exista pericolul de prăbușire. După finalizarea lucrărilor de amenajare a noii joncțiuni, se va planta o salcie tânără în aceeași zonă”, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu.

salcie large
Slacia tăiată de lângă malul Cibinului

salcii taiate cibin 3 large

În locul salciei tăiate săptămâna aceasta, cel mai probabil vor fi plantate sălcii tinere, dar va trebui să treacă ani buni pentru ca astea să ajungă la maturitate și malul Cibinului să își recapete frumusețea cu care eram obișnuiți. Salcia plângătoare crește până la 25-30 de metri și poate trăi până la 100 de ani. salcii taiate cibin 4 large

Citește și: VIDEO – Galerie Foto Malul Cibinului, mai sărac în sălcii – „Puteau pune în pericol circulația pe noua pistă de biciclete” 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu