evenimente octombrie

Luna octombrie aduce la Sibiu o serie de evenimente și festivaluri interesante la care pot participa atât sibienii, cât și turiștii. Lista evenimentelor începe cu Astra Filme Festival și se continuă cu Sibiu Opera Festival, Târg de Ecoturism și mult așteptatele petreceri de la Backyard.

În perioada 15 – 22 octombrie are loc Astra Film Festival, la Sibiu. Cei pasionați de filme, pot urmări la această ediție mai multe documentare interesante precum „Iubirea nu e o portocală”, „20 de zile în Mariupol”, „Playback”, „Chimia vieții”, unele dintre ele și controversate precum documentarul despre Arsenie Boca, „Arsenie. Viața de apoi”. Programul complet se găsește aici.

astra film festival scaled 1
sursa foto: Ziarul Gândul

 

Petreceri la Backyard

Backyard a pregătit pentru luna octombrie cu o petrecere de neratat. Cei care vor să danseze până dimineața sunt așteptați la „Latino House” sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 22.00. Sebastian și Mandu vor încinge atmosfera cu cele mai tari hit-uri latino. Biletele pot fi cumpărate online, iar rezervările se pot face la numărul de telefon +40 (743) 272 597.

backyard large

Târg de Ecoturism

Tot la începutul lunii octombrie are  loc și „Târgul de Ecotursim”, de la Muzeul ASTRA. În perioada 6-8 octombrie 2023 va avea loc a V-a ediție a Târgului de Ecoturism, organizat în cadrul programului Anii Drumeției, inițiat de Consiliul Județean Sibiu. Se vor desfășura activități în aer liber pentru familie și experiențe locale deosebite și vizitatorii vor putea afla care sunt ofertele și ce tip de experiențe și activități pot încerca în sezonul de toamnă- iarnă în județul Sibiu.

tag de ecoturism large

Evenimente la Căsuța MGS

Echipa de la Căsuța MGS au pregătit pentru luna octombrie mai multe evenimente la care sibienii și turiștii sunt așteptați. Aflat la prima ediție, „Burger Fest” va avea loc weekend-ul acesta, respectiv 7 – 8 octombrie, unde cei interesați pot degusta cei mai buni burgeri. În perioada 14-15 octombrie va avea loc „Chităreală Fest” – Festivalul Cântecului de Munte la Căsuța MGS unde va răsuna muzica folk.

casuta mgs large

Sibiu Opera Festival

Sibiu Opera Festival are loc în perioada 1-13 octombrie. Mai multe concerte de muzică clasică se vor desfășura în acest interval de timp. Vineri, 6 octombrie, la ora 19.00, la Sala Thalia, invită sibienii la Gala Sibiu Opera. Programul complet al festivalului se găsește aici.

festival opera large

Criteriul Toamnei. Ciclism ediția a III a

„Criteriul Toamnei” este competiția sportivă dedicată amatorilor de ciclism, dar și iubitorilor de sănătate și mișcare pe bicicletă. Evenimentul este dedicat participanților de toate vârstele.

criteriul toamnei competitie sportiva large

Concert în limba engleză cu Alexander Balanescu și Ada Milea

Concertul în limba engleză cu Alexander Balanescu și Ada Milea va avea loc în data de 24 octombrie, la Teatrul pentru Copii și Tineret Gong. Prețul biletului este de 24 de lei.

concert ada milea large

Meciuri pe Municipal

În această lună mai multe meciuri de fotbal se vor juca pe stadionul Municipal din Sibiu. Va avea loc meciul de tineret România – Finlanda în data de 17 octombrie, de la ora 18.00, pe Stadionul Municipal din Sibiu și în data de 21 octombrie va fi meci între FC Hermannstadt și Dinamo.

În luna octombrie va avea loc și Campionatul Județean, pe terenul Pietricica.

379906204 799504448841654 2144174578512599136 n e1696241336784

Datfest este un alt festival care va avea loc în această lună, la Sibiu. Festivalul este organizat de studenții Departamentului de Artă Teatrală a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu