foto ora de sibiu deschidere an universitar

Rectorul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), Sorin Radu, i-a îndemnat pe studenţi să citească şi altceva decât mesajele din social media, cele de pe TikTok şi Instagram şi le-a vorbit despre posibilitatea de a participa la schimburi academice şi în afara României. Studenţii au mai fost sfătuiţi să se distreze, dar şi să rămână în oraş pentru a munci după absolvire. 

Studenţii sfătuiţi să nu stea numai pe TikTok şi Instagram

 

“Perfecţionaţi-vă cunoştinţele de limbi străine ca să puteţi avea acces la cercetarea internaţională şi nu vă limitaţi la vocabularul, la conţinutul de pe TikTok şi Instagram. Studenţia este şansa voastră de a umple cu conţinut propria viaţă, iar aceasta înseamnă responsabilitate individuală, curiozitate intelectuală şi gândire critică”, a spus rectorul ULBS, Sorin Radu.

foto ora de sibiu rectorul ulbs sorin radu scaled medium

Acesta a amintit că Sibiul este cel mai iubit oraş pe Instagram

“Şi dacă tot am amintit de social media, Sibiul a fost declarat recent cel mai instagramabil oraş al ţării. Deci aţi fost inspiraţi în alegerea dumneavoastră”, a subliniat rectorul ULBS, Sorin Radu.

foto ora de sibiu studenti piata mare scaled medium

Viceprimarul Corina Bokor le cere studenţilor să înveţe nu pentru note, ci pentru viitorul lor şi să se distreze în Sibiu 

Viceprimarul municipiului Sibiu, Corina Bokor, i-a îndemnat pe studenţi să se distreze, să profite de faptul că sunt într-un oraş cultural, dar să nu uite că sunt la facultate ca să îşi facă un viitor, să nu înveţe pentru note.

foto ora de sibiu viceprimar corina bokor scaled medium

“Nu o să plictisesc cu vorbe despre importanţa studiului universitar. Sunteţi aici şi aţi înţeles că studiul construieşte un viitor mai bun şi persoane integre (…). Învăţaţi pentru a şti, nu pentru a trece examenul. Bucuraţi-vă de aceşti ani! (…) Cu o bună organizare, studiile şi distracţia se pot împăca! Un oraş ca Sibiu vă oferă variante diverse, pe toate gusturile, pentru a petrece frumos anii studenţiei”, i-a sfătuit pe studenţi, viceprimarul Corina Bokor.

foto ora de sibiu studenti piata mare01 scaled medium

Daniela Cîmpean îşi doreşte ca studenţii să rămână să schimbe în bine Sibiul, după absolvire

Preşedintele Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean, le-a vorbit studenţilor de la ULBS şi Academia Forţelor Terestre despre frumuseţea oraşului şi a judeţului Sibiu, care “sunt spectaculoase şi miraculoase în egală măsură.”

foto ora de sibiu daniela cimpean scaled medium

“Suntem conştienţi de vremurile în care ne aflăm. Şi ne bucurăm să vedem astăzi oameni tineri, care doresc să se pregătească pentru schimbare, pentru a fi în pas cu timpurile. Avem nevoie ca voi să fiţi acei oameni, care să aducă înnoirea. (…) Celor veniţi din alte zone ale ţării, vreau să le spun din tot sufletul, bun venit în judeţul nostru drag. (…) Sibiul să vă devină casă! (…) Câţi mai mulţi dintre dumneavoastră mi-aş dori să rămână în acest judeţ frumos şi să pună umărul la mai binele tuturor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.

foto oficialitati la deschiderea anului universitar scaled medium

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, i-a sfătuit pe tinerii studenţi să fie credincioşi, iar rectorul Academiei Forţelor Terestre, profesorul Ghiţă Bârsan să fie patrioţi.

foto ora de sibiu studenti militari piata mare scaled medium

Câteva mii de studenţi, profesori, părinţi au participat luni, în Piaţa Mare din Sibiu, la ceremonia de deschidere a anului universitar atât la ULBS, cât şi la academia militară din oraş.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Participă la discuție

1 Commentariu

Comentariu

  1. Am terminat la Sibiu, muncesc de 20 de ani in Sibiu, dar sibienii get beget considera ca era mai bine fara invadatori in Sibiu. Hotarati-va odata ! Scoli pentru copii mai greu, Spitale sa mergem la Cluj Bucuresti, Politia Locala doar in slujba cetateanului nu actioneaza, la primarie mai bine sa nu ajungi cu vreo cerere la urbanism. Daca as fi in locul studentior de azi m-as gandi de doua ori daca sa raman aici.