containere balea lac 5

Cantitățile mari de deșeuri care rămân în urma turiștilor de la Bâlea Lac reprezintă o problemă, mai ales în timpul verii. Conducerea Primăriei Cârțișoara a luat măsuri încă din luna iulie când au amplasat zeci de tomberoane și pubele noi.

În sezonul estival, zona Bâlea Lac este foarte tranzitată de turiști, drept urmare și deșeurile sunt în cantități mari. Garda de Mediu a făcut mai multe controale și a constatat că sunt prea puține tomberoane având în vedere PET-rile și resturile care rămân în urma trecătorilor. Astfel, Primăria Cârțișoara a amplasat mult mai multe pubele pentru a face față cantităților mari de resturi care rămân în urma turiștilor care vizitează zona Bâlea Lac.

containere balea lac 4 large

containere balea lac 2 large

„În zona Bâlea Lac, există o platformă de colectare temporară a deșeurilor prevăzută cu containere, însă am constatat că numărul acestora a fost insuficient raportat la această perioadă cu trafic și aflux mare de turiști aflați în tranzit pe Transfăgărășan. Remedierea acestei probleme a fost făcută de către Primăria Comunei Cârțișoara și de către SC Soma SRL, astfel că a fost suplimentat numărul de containere. În cazul în care situația o va impune din nou, numărul containerelor va fi suplimentat”, au transmit comisar șef de la Garda de Mediu Sibiu, Daniela Anghel.

containere balea lac 1 1 large

containere balea lac 3 large

 

În prezent, în zona Bâlea Lac se află zece tomberoane de 1,1 mc și zece pubele de 0,24 mc la Bâlea Lac și șase tomberoane de 1,1 mc la Bâlea Cascada. Odată cu începerea scăderii numărului de turiști, primarul comunei Cârțișoara, Sorin Cîrțan, a spus că mai multe pubele au fost fost luate din zonă, pentru a nu fi distruse de urși.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu