23 4

Programul a început cu Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala mitropolitană din Sibiu, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. În soborul slujitor condus de vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, s-au aflat prodecanul instituţiei, pr. prof. univ. dr. Constantin Necula și cadre didactice ale facultății sibiene.

Cuvântul de învăţătură de la Sfânta Liturghie a fost rostit de arhid. prof. univ. dr. Ioan I. Ică, care a explicat celor prezenți însemnătatea sfinților de la început de octombrie, început marcat prin sărbătoarea Sf. Cuv. Roman Melodul, Sf. Mc. Ciprian  și Sf. Dionisie Areopagitul, ce marchează începuturile teologiei.

În cuvântul de binecuvântare, IPS Mitropolit Laurenţiu i-a îndemnat pe studenţii teologi să conştientizeze în fiecare zi statutul pe care îl au în rândul tinerilor din Sibiu şi să folosească aceşti ani de studenţie pentru a se forma intelectual şi spiritual dar și pentru a se întări duhovnicește. „Sunte-ti aici pentru că a ați simțit o chemare,ați simțit o atracție, o vocație care nu este nimic altceva decât un Dar Sfânt de la Dumnezeu pe care urmează acum să îl continuați, să-l desăvârșiți. […] Este poate cea mai frumoasă și cea mai demnă chemare pe care o poate primi o ființă umană”, a spus ierarhul.

18 5

După Sfânta Liturghie, soborul slujitor a oficiat o slujbă de Te Deum. La final, părintele prodecan Constantin Necula s-a adresat studenților teologi în cuvântul de bun venit. „Bine ați venit în bucuria teologiei sibiene, să nu vă temeți de ceea ce nu știți să vă temeți doar de încăpățânarea de a nu vrea să aflați cele necesare Mântuirii, teologia nu este doar o școală, este un mod de viață.”, a spus părintele prodecan.

Programul a continuat cu întâlnirea profesorilor cu studenții în aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie unde studenții și-au cunoscut dascălii, îndrumătorul de an; au primit indicații pentru săptămâna de orientare organizată pentru boboci și alte detalii organizatorice din partea prodecanului instituției de învățământ.

Începând cu ora 14:00 peste 5000 de boboci, studenții ai Universități Lucian Blaga din Sibiu și ai Academiei Forțelor Tereste Nicolae Bălcescu din Sibiu au avut deschiderea anului universitar în Piața Mare din Sibiu în cadrul evenimentului Toamna studențească. În cadrul acestui eveniment, Părintele Mitropolit Laurențiu a rostit un cuvânt pentru studenții prezenți, precum și a oficialităților locale și județene, rectori și  prorectori, cadre universitare.

„Un început de an binecuvântat, iar profesorilor care slujesc la catedra asemenea Mesei Altarului cel Sfânt mult spor în dobândirea celor mai alese cuceriri în viața studenților noștri. Vă îmbrățișăm pe toți și vă binecuvântăm! Să dea Dumnezeu să fie un an plin de succes, la mulți ani!” a transmis ierarhul.

1 15

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu