foto caine impaiat muzeul cinegetic sibiu

Hadubrand este singurul câine care a fost împăiat şi expus în Muzeul Cinegetic de pe strada Şcoala de Înot din Sibiu. Acest câine a fost omorât de o ursoaică, în urmă cu peste un secol. Stăpânul câinelui, colonelul vânător August von Spiess, atât de mult l-a iubit pe Hadubrand, ucis de ursoaică în timpul unei partide de vânătoare, încât a decis ca să-i expună capul împăiat în casa muzeu din Sibiu.

Povestea câinelui ucis de ursoaică în ianuarie 2011

August von Spiess se afla la intrarea într-o peşteră din Munţii Carpaţi, în 25 ianuarie 1911, când cei doi câini ai săi  au pătruns în interior. Unul dintre câini era Hadubrand.

“Mă apropiai de intrarea în peşteră şi dezlănţui amândoi câinii. Acum e iadul pe pământ. (…) Amândoi pătrund vijelios în peşteră, Hadubrand n-a mai apărut. (…) În peşteră era o ursoaică apărându-şi cu înverşunare puii şi, cu siguranţă îl omorâse şi pe Hadubrand al meu”, relatează August von Spiess în lucrarea “În farmecul Carpaţilor”.

Vânătorul a intrat în peşteră, unde a împuşcat ursoaica care i-a ucis câinele drag.

La finalul poveştii de vânătoare, August von Spiess spune că Hadubrand a fost “cel mai bun câine” al său.

foto caine impaiat si ursoaica impaiata muzeul cinegetic sibiu scaled

Capul câinelui ucis de ursoaică este expus chiar lângă aceasta, în muzeul din Sibiu.

foto muzeul cinegetic sibiu 2 scaled

“Muzeul Cinegetic „August von Spiess” a fost deschis pentru public în 1966 şi reorganizat în 1981 într-o cochetă vilă în stil românesc care a aparţinut colonelului-vânător Spiess, o autoritate în domeniu ce a deţinut pentru mulţi ani funcţia de Maistru de Vânătoare a Casei Regale”, se arată într-o prezentare făcută de Muzeul Naţional Brukenthal.

foto muzeul cinegetic sibiu 1 scaled

Oricine poate vizita Muzeul Cinegetic „August von Spiess” de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00. Preţul biletelor este cuprins între 3,75  şi 15 lei.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Participă la discuție

3 Commentarii

Comentariu

  1. Un criminal cu pușcă a ucis o mamă care își apara puii și s-a mai și lăudat cu asta… așa este specia umană, o gașcă de criminali hrapareti…

  2. “August von Spiess se afla la intrarea într-o peşteră din Munţii Carpaţi, în 25 ianuarie 2011, când cei doi câini ai săi au păstruns în interior.”