foto reportaj ora de sibiu izmailciuc din saliste

Familia Izmailciuc din Sălişte este un adevărat exemplu de patriotism. Toţi bărbaţii din familie au o carieră militară. Cel mai mic din familie, Alexandru, a depus vineri jurământul militar la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, în prezenţa rudelor emoţionate, mai ales mama şi bunica sa.

Mihaela, mama viitorului ofiţer: “Alex de micuţ, cu castronul în cap ne saluta milităreşte”

Mama lui Alexandru, Mihaela Izmailciuc, spune că nu se teme de războiul din Ucraina şi cel care are loc în Israel, pentru că “şi bunica, mama soacră a avut doi băieţi şi i-a dat în Armată şi amândoi au avut carieră militară. Alex de micuţ cu castronul în cap, ne saluta milităreşte.”  Alexandru nu a reuşit să urmeze cursurile liceului militar, din cauză că a avut un accident şi a avut o dublă fractură la un picior când trebuia să susţină probele sportive. Aşa că a făcut un liceu economic, însă nu banii l-au atras cel mai mult, ci cariera militară.

Bunica lui Alexandru, Elena, a ţinut să spună că ambii ei copii au urmat şcoli militare şi Revoluţia au apucat-o în uniformă.

20231020 103837 scaled

Alexandru Izmailciuc este convins că o carieră militară îţi schimbă viaţa

Alexandru are fratele mai mare, tatăl şi unchiul, toţi trei fiind militari. Vineri, Alexandru a îmbrăcat hainele de student militar şi a jurat credinţă României.

“Jurământul este foarte important. Este o zi foarte importantă pentru orice militar, se leagă de ţară. Cei care îşi doresc (o carieră militară n.r.), chiar îi susţin şi dacă o să meargă, o să le placă. Li se schimbă viaţa”, acesta este mesajul lui Alexandru, studentul militar din Sălişte, către ceilalţi tineri.

Peste 200 de studenţi din anul I de la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” au făcut legământ cu ţara. Este vorba despre 102 fete şi 226 de băieţi din toată ţara, studenţi în primul an la academia militară din Sibiu.

foto reportaj sibiu depunerea juramantului militar 1 scaled

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu