dumitru budrala foto aff

Organizatorul Festivalului Astra Film, Dumitru Budrala, cel datorită căruia Sibiul se mândreşte de 30 de ani cu cel mai longeviv festival dedicat documentarului, a primit sâmbătă seara, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Sibiu. Budrala este şi cetăţean de onoare al judeţului Sibiu.

“Vă mulţumesc şi vă sunt recunoscător că sunteţi alături de noi în acest moment aniversar pentru Astra Film. Zilele trecute am avut prilejul să călătorim prin lume şi prin lumi cu ajutorul filmelor selectate la Astra Film şi prezentate pe ecranele festivalului. Am reuşit să observăm şi să cunoaştem multe poveşti. Pentru noi, cei de la Astra Film, contează filmul documentar pentru că filmul documentar ne ajută să înţelegem lumea în care trăim şi să ne găsim propriul loc în această lume. Pentru noi contează puterea filmului documentar, pentru că, prin filmul documentar, prin forţa lui, reuşim să vedem, să gândim şi să observăm realităţile din jurul nostru şi să încercăm să construim o societate mai bună, mai deschisă, cu mai multă umanitate”, a declarat Dumitru Budrala, la primirea titlului.

Cu acest prilej, Dumitru Budrala a mulţumit echipei Astra Film, familiei sale, “care l-a suportat 30 de ani să lucreze la acest festival şi s-a implicat în organizarea lui”, dar şi Ministerului Culturii, care a contribuit esenţial la ediţia din acest an.

Preşedintele Klaus Iohannis a acordat ediţiei din acest an a festivalului de film documentar de la Sibiu, “înaltul patronaj”.

La finalul galei de acordare a premiilor Astra Film şi a primirii titlului de cetăţean de onoare, Dumitru Budrala a glumit afirmând “acum am dublă cetăţenie, sunt cetăţean (de onoare n.r.) şi al Consiliului Judeţean şi al municipiului.”

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu