autostrada sibiu fagaras randare lotul 2

Un antreprenor turc a fost desemnat marți câștigator al licitației pentru proiectarea și execuția tronsonului doi al autostrăzii Sibiu-Făgăraș. Lucrările vor fi gata cel târziu în anul 2027.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu susține că același antreprenor a câștigat contractele pentru proiectarea și execuția tronsoanelor 1, 3 și 4.
Tronsonul 2, ale cărui lucrări au fost atribuite marți, are 19,92 km între Avrig-Mârșa și Arpașu de Jos. Constructorul are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor.
Valoarea ofertată a contractului, finanțat din Programul Transport, este de 1,54 miliarde de lei. Acesta va fi semnat după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații.
Sorin Grindeanu anunță că, în prezent, sunt semnate contracte pentru proiectarea și execuția primilor 39,47 km ai Autostrăzii Sibiu-Făgăraș, astfel: Tronsonul 3 (17,61 km) Arpașu de Jos (DN1)- Sâmbăta de Sus (DJ 105B), Tronsonul 4 (21,86 Km): Sâmbăta de Sus (DJ 105B)- Municipiul Făgăraș (16,26 km) și drum de legătură cu DN1 (5,6 km).
Contractul pentru proiectarea și construcția tronsonului 1, Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) – Avrig – Mârșa, în lungime de 14,25 km este în curs de semnare.
Autostrada Sibiu- Făgăraș, cu o lungime de 68,04 km, are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului rutier pe direcţia Coridorului IV Pan European și face parte din proiectul mai amplu pentru conectarea infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT- Comprehensive.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu