cnas inq liviu chirica
foto News.ro

Majoritatea angajaților din sistemul de asigurări sociale din România, inclusiv cei de la CNAS, CASMB, OPSNAJ și CAS Județene, vor intra în grevă pe o perioadă nedeterminată, începând de mâine, 2 noiembrie 2023.

Blocul Național Sindical (BNS), alături de afiliatul său FSCAS, a anunțat că protestele au loc pentru a cere salarii decente și condiții de muncă mai bune, scrie ziarul Adevarul.

Angajații din sistemul de asigurări sociale se plâng de faptul că salariile lor sunt sub nivelul celor din alte sectoare din economie, iar condițiile de muncă sunt precare.

Sindicaliștii spun că au încercat să rezolve problemele legate de salarizare prin dialog. BNS, FSCAS și conducerea CNAS ajunseseră la un consens, „promovând un proiect de lege pentru a genera suportul legislativ necesar corecțiilor salariale, în condițiile în care salariații din aceste instituții nu au beneficiat de niciun fel de creștere salarială din 2018 până în prezent”, potrivit comunicatului emis de sindicaliști.

Angajații CNAS anunță că activitatea de relații cu publicul va fi „grav perturbată” de grevă.

Astfel, activitatea de relații cu publicul va fi tulburată, „inclusiv procesarea tuturor documentelor venite de la furnizorii de servicii, de la companii (concedii medicale) și, nu în ultimul rând, a programelor naționale de sănătate, din cauza faptului că majoritatea salariaților din CNAS, CASMB,CJAS-uri și OPSNAJ intră în protest generalizat pe perioadă nedeterminat”.

Sindicaliștii atrag atenția că, în ultimii 4 ani, instituția a pierdut un sfert din angajați, care au plecat din cauza nemulțumirilor salariale, dar și că activitatea Caselor de Sănătate are de suferit din cauza numărului de angajați în scădere.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu