captura de ecran din 2023 11 05 la 11.05.06

Condițiile meteorologice s-au înrăutățit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN 7C – Transfăgărășan, între Bâlea Cascadă (jud. Sibiu) și Piscul Negru (jud. Argeș), unde stratul de zăpadă măsoară 10 centimetri și pe alocuri carosabilul este acoperit cu gheață.

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, peste noapte condițiile meteo s-au înrăutățit semnificativ pe porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă (jud. Sibiu) și Piscul Negru (jud. Argeș), scrie Mediafax.

Stratul de zăpadă depus măsoară în jur de 10 cm, vântul bate cu putere, iar pe alocuri carosabilul este acoperit cu gheață.

Utilajele DRDP Brașov acționează duminică pentru curățarea drumului cu materiale antiderapante, însă condițiile de circulație rămân în continuare foarte dificile.

Cei care doresc să parcurgă drumul trebuie să fie pregătiți pentru circulație în condiții de iarnă.

Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina se închide de luni, 6 noiembrie, ora 08:00.

Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruște a vântului, a posibilității apariției ceții dense în orice moment al zilei și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca începând de luni circulația rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum: DN7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 – km. 130+800); DN67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km. 34+800 – km. 59+800).

La altitudine schimbarea condițiilor meteorologice are o dinamică sporită, ceea ce face ca siguranța celor care tranzitează aceste drumuri montane poate fi pusă în pericol de fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului, potrivit DRDP Brașov.

YouTube video

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu