Se scumpește transportul în comun în județul Sibiu. Călătorii vor plăti mai mult pentru biletele și abonamentele de autobuz. Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe masa consilierilor județeni în ședința extraordinară de marți. 

Firmele de transport Lazăr Trans, Amring și Transmixt, care au contract cu Consiliul Județean Sibiu pentru a presta curse regulate între localitățile din județ, au cerut majorarea prețurilor biletelor și abonamentelor de autobuz. Noile tarife ar urma să intre în vigoare în 15 noiembrie 2023, în cazul în care consilierii județeni vor vota favorabil un proiect în acest sens. 

Operatorii cer majorarea prețurilor 

Consiliul Județean are contracte pentru prestarea serviciilor publice de transport persoane cu trei societăți, care au cerut modificarea tarifelor biletelor și abonamentelor de călătorie, întrucât au înregistrat scăderi substanțiale ale veniturilor. 

„Au crescut prețurile cu cheltuielile materiale (combustibil, energie electrică, întreținere-reparații), cu taxele, impozitele și autorizațiile (ITP, asigurare RCA, CASCO, licență comunitară, impozitele pe mijloacele de transport, pe terenuri, clădiri și parcări), cu salariile personalului (creșterea salariului minim pe economie), în timp ce numărul de călători transportați a scăzut în mod constant de la începerea activității până în prezent. În aceste condiții, este necesară majorarea tarifelor la biletele și abonamentele de călătorie, întrucât operatorii de transport nu beneficiază de subvenții sau compensații, veniturile lor fiind realizate doar din vânzarea biletelor și abonamentelor de călătorie”, se arată în referatul de aprobare ce însoțește proiectul de hotărâre privind modificarea tarifelor. 

Cât vor costa biletele de autobuz 

Astfel, pentru a se deplasa între localitățile din județul Sibiu, călătorii vor fi nevoiți să scoată mai mult din buzunare. 

Spre exemplu, pentru cursa Sibiu – Șura Mare, aceștia vor plăti 8 lei, în loc de 6 lei cât este în prezent. Abonamentele se vor mări de la 253 lei la 345 lei. Biletul de autobuz pentru cursa Sibiu – Mediaș va costa 25 lei, iar abonamentul 1.127 lei, în loc de 20 lei, respectiv 897 lei. 

Un bilet de la Sibiu la Avrig va costa 12 lei, în loc de 9 lei. Până la Porumbacu de Sus, călătorii vor plăti 16 lei. Cursa Sibiu – Sebeșu de Sus va costa 15 lei, iar cursa Sibiu – Arpașu de Jos va costa 22 lei. Între Sibiu și Bruiu, biletul va costa 29 de lei. Un bilet de autobuz din Sibiu până în Tălmaciu va costa 10 lei, iar până la Boița, 12 lei. Un bilet pe ruta Sibiu – Jina va costa 27 lei, iar până la Poplaca, 13,5 lei. Din Sibiu până în Agnita, sibienii vor plăti 27 lei, iar până la Păuca, vor plăti 31 lei pe cursă. 

Tarifele pot fi consultate AICI. 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu